“Важно е регионът да напредне в създаването на общ регионален

...
“Важно е регионът да напредне в създаването на общ регионален
Коментари Харесай

Изборът на съдии и прокурори е недостатъчен

“Важно е районът да напредне в основаването на общ районен пазар, какъвто политически ангажимент поеха шестимата водачи на района на Срещата на върха в София. Работим дружно за понижаване на енергийната взаимозависимост от Русия, по-малко взаимозависимост значи по-малко пари за военния бюджет на Кремъл.” Това означи в изявление за черногорския в. “Виести” ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Укрепването на стратегическата автономност на Европейски Съюз върви ръка за ръка с укрепването на съдействието с сътрудниците ", добави той. Борел изрази очакване, че политическите партии би трябвало да реализират консенсус, с цел да може Черна гора да форсира пътя си към Европейския съюз, като съобщи, че страната би трябвало да извърши краткотрайните индикатори в две основни глави. “Това включва нужните правосъдни назначения, само че не се лимитира до тях “, сподели той.

“Твърдо имам вяра, че присъединението на Западните Балкани към Европейския съюз е в наш общ интерес и ще укрепи геополитически както Европейски Съюз, по този начин и района. Присъединяването към Европейски Съюз е развой, учреден на заслуги. Всяка кандидатстваща страна би трябвало да дава отговор на стандарти и правила, които поддържат главните полезности на Европейски Съюз и се ползват еднообразно за всички страни членки. Условията са ясни и зависи от претендентите да ги изпълнят. Ето за какво е мъчно да се дефинира точна времева рамка, защото процесът значително е в ръцете на нашите партньори”, изясни Борел.

На въпрос дали Черна гора може да се надява на бърз прогрес в интеграцията, в случай че до края на лятото избере съдии от Конституционния съд, членове на Съдебния съвет и висш държавен прокурор, той дава следния коментар: “С всички отворени преговорни глави и три краткотрайно затворени Черна гора реализира максимален прогрес в този развой измежду страните кандидатки. За да премине към идващите стадии от процеса на присъединение и да форсира темпото, Черна гора би трябвало да извърши междинните критерии за господство на закона според глави 23-та и 24-та. Това, което би трябвало да се направи, е ясно, добре известно и допустимо, при изискване че новото държавно управление набере инерция и напълно се концентрира върху запълването на сериозни пропуски и политическият набор работи дружно, в консенсус, с цел да продължи напред по пътя към Европейски Съюз.”
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР