Важно е президентът Румен Радев на кого ще даде третият

...
Важно е президентът Румен Радев на кого ще даде третият
Коментари Харесай

Георги Георгиев пред ФАКТИ: Важно е президентът на кого ще даде третият мандат

Важно е президентът Румен Радев на кого ще даде третият мандат. Също по този начин е значимо и какъв брой служебният кабинет ще подсигурява почтени избори. Това разгласи пред Лили Маринкова и студио ФАКТИ Георги Георгиев, който напусна „ ИТН “ и стана самостоятелен народен представител.

Той изясни, че, за разлика от „ Продължаваме промяната “ и Българска социалистическа партия, групата на самостоятелните депутати ще отиде консултациите при президента.

Попитан какво се случва в някогашната му партия „ ИТН “, той сподели, че вижда сътрудниците му да са консолидирани.

Георги Георгиев счита, че едно ново държавното управление може да мине и с 61 гласа, само че е значимо да има парламентарно болшинство, с цел да прокарва концепциите си.

„ Има си ново парламентарно болшинство – ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и „ Възраждане “. Може те да образуват кабинет. Имат нужните гласове “, сподели депутатът.

Попитан за бюджета, Георгиев разгласи, че той е предложение на Министерството на финансите (МФ), само че се гласоподава в Народното събрание.
„ Бюджетът сплотява работата на МФ – доходи и разноски, а по-късно Народното събрание го гласоподава. Новото болшинство, за което към този момент приказвах, завиши с 740 млн. лв. бюджета. Това слага в риск бюджета и обезсмисля вота на съмнение. Реално, опозицията направи тъкмо противоположното на това, което направи по време на вота “, добави Георгиев.

Според него новата коалиция може и да е контрактувана още преди да се разпадне кабинетът.

Независимият народен представител разяснява и това, че се е подложил на детектор на лъжата, с цел да потвърди, че не е бил подкупван. „ Направих го, колкото и да е унизително, тъй като доста хора, които уважавах, споделиха, че сме купени. Говоря за напусналите Има Такъв Народ депутати. Всеки, който потвърди за подкупени депутати, удря държавността. Аз се опазих “, сподели още той.

Георги Георгиев разяснява и работата на Гроздан Караджов като районен министър. „ Още февруари си отдръпнах доверието от Гроздан Караджов и Министерство на регионалното развитие, тъй като бяха минати всевъзможни граници. Явно статуквото надвива. Случва се, само че значимото е, че го разкриваме. Много неща не знаем за Има Такъв Народ. Там има доста свестни и честни хора в партията, само че дано всеки един от тях си преценя. Структурите на партията в страната се разпадат. Пловдив-град и Пловдив-област напуснаха, в Ямбол също напуснаха, тъй като там бяха спуснати хората в депутатските листи “, сподели още той.

Целият диалог можете да гледате във ВИДЕОТО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР