Важно е не само лидерите, но и тези, обикновените хора

...
Важно е не само лидерите, но и тези, обикновените хора
Коментари Харесай

Очи в очи със страховете от войната: Говорят не лидерите, а гражданите в Украйна

Важно е освен водачите, само че и тези, елементарните хора да бъдат чути. Ето какво описват тези, които се срещнаха очи в очи с войната:

„ Жив съм и съм добре. Но моята страна, моят роден град в този момент са под офанзива! Можете да помогнете на мен и на моята страна, като организирате стачки във вашите градове и помолите вашите държавни управления да ни помогнете. Можете да спрете войната! “, прикани пред Фрог млад украинец.

„ По-добре е да не прогнозирате, а да действате. Сега главното е всичко да не се трансформира още веднъж в думи. Вече чухме доста думи: от политолози, политици, публицисти, сътрудници, съдружници и така нататък Думите са отвън времето! “, споделя украинска режисьорка.

„ Усещаме, че това е същинска война. До късно през вчерашния ден непрекъснато се чуваха изстрели и детонации. Постепенно детонациите се отдалечаваха от града и след това всичко затихна, беше доста ужасно. Всички треперят, тъй като не знаем какво ни чака, всички са ужасени. Това е един призрачен сън “, описа пред bTV Олена Черкасова от Харков в Украйна, който през вчерашния ден беше подложен на ракетни удари. Тя и фамилията й са прекарали нощта в мазето на дома им. Определя протичащото се като фашизъм.

„ Загиват наши момчета. За страдание през вчерашния ден имаше много починали. Не знаем какво ще се случи през днешния ден. В 21. век сме, ние сме в Европа и седим в мазето “, разяснява Черкасова.

„ По пътя към Украйна взехме две момчета и едно момиче, които не са ги позволили да преминат границата и се връщаха назад. Казаха, че украински граничари са им желали по 2000-3000 евро, с цел да преминат на румънска територия, защото момчетата подлежаха на готовност “, описа пред Нова телевизия българинът, живеещ в Украйна, Георги Георгиев.

„ В Киев стана зле. Получихме информация за десант, рискът е висок. Действията на Русия са нелогични. При нас има война от 8 години, единствено в Донбас беше зле, само че ние живеехме добре, в последните години стопанската система вървеше добре. Президентът е артист, не е политик, по тази причина наподобява прочувствен “, сподели пред БНР доцент Даниел Бенатов, който напусна Киев и пътува към Лвов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР