Важно е какво върши и какво има да свърши правителството.

...
Важно е какво върши и какво има да свърши правителството.
Коментари Харесай

Ананиев: Политически сме в режим на етажна собственост, никой не си харесва съседите


Важно е какво прави и какво има да свърши държавното управление. Така националният представител от 49 Народно събрание Настимир Ананиев заключи политическата обстановка сега.

За достижение на настоящето държавно управление той даде за примерприетитена първо четене промени в Конституцията. Няма съвършен закон, койтода взема решение вълшебен всички проблеми. Ананиев беше безапелационен, че разделянето на Висш съдебен съвет на съдийска и прокурорска гилдия и ограничението на пълномощията на служебното държавно управление са стъпки в вярната посока. Според него следва още доста работа по промяна на Висш съдебен съвет и инспекторатът към него, които е с изминал мандат. Нужно е да се довърши промяната в КПКОНПИ, както и да се обърне внимание на регулаторите.

Заместник-председателят на парламентарната група на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ е безапелационен, че човешкият фактор е основен и не трябва да бъде подценяван. „ Ако нямаш човек, който желае да си свърши работата качествено, няма по какъв начин осъществяваш промени “, разяснява Ананиев.

„ Искаме хората да усещат правдивост “. Така националният представител разяснява скандалния случай в Шумен, където доскоро повече от година 18-годишния Жечко Кюркчиев умъртви Светломира Станева, отнемайки преимущество с 103 км/час. Тази седмица съдът във Варна промени присъдата на Кюркчиев от ефикасна на условна. Ананиев напомни, че през вчерашния ден беше 9-ти декември – Ден за битка с корупцията. Това е още един образец по какъв начин без работеща правосъдна система, която да подсигурява правдивост, нищо не може да се промени. Хората чакат правдивост и за кюлчетата, и за Барселона гейт, който стана Истанбул гейт, и за пари за автомагистрали в чували.

В отговор на въпрос на водещите, той съпостави връзките сред ППДБ и ГЕРБ с тези в етажната благосъстоятелност. „ Никой не си избира съседите, дори множеството не се харесват. Ние обаче би трябвало да се съберем и да решим по какъв начин най-добре да санираме блока, да изправим прокапалия таван, да обсъдим кой открадна компотите от мазето и суджуците от терасите, и несъмнено, да не разрешаваме на никого да краде пари от общата каса “.

Конституцията, Шенген, Еврозоната – това са цели, които се припознават и от други партии и си коства да се заплати политическата цена, нужна за реализирането им. Според него дневният ред сега изрично се дефинира от Продължаваме Промяната – Демократична България.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР