Важно е какво е отражението на евроизборите върху вътрешната политическа

...
Важно е какво е отражението на евроизборите върху вътрешната политическа
Коментари Харесай

Радан Кънев: Управляващата партия успя да запази позицията си след евроизборите

Важно е какво е отражението на евроизборите върху вътрешната политическа обстановка. Управляващата партия съумя да резервира позицията си. Трябва да поздравим спечелилите. Но най-важното е, че видяхме10-годишната некадърност на Българска социалистическа партия да е опция. Това сподели лидерът на листата на "Демократична България " за европейските избори Радан Кънев в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ В политиката множеството хора работят рационално. Това, че Българска социалистическа партия не може да е опция е елементарен житейски факт. Хората търсеха опция, само че хората знаят, че няма по какъв начин Българска социалистическа партия да преодолее предишното си - обръчите от компании, обединението с Движение за права и свободи и така нататък “, уточни той.

„ Една част от гласоподавателите признаха Демократична България за опция. Ние успяхме с един заплашителен заключителен спринт да прескочим бариерата и да вкараме един евродепутат “, разяснява Кънев.

„ Изводите нашата цел е ориентирана към политиката като опция на бедността до която води корупцията “. „ Целта в политиката е с концепциите, в които вярваш да промениш към по-добро живота на група хора. Трябва да се върнем в политическата А група. Да покажем, че в проевропейското общество ще има демократи “, счита Радан Кънев.

Той разяснява и оставката на Цветан Цветанов. „ От през днешния ден натам ужасно доста хора започнаха да скачат против Цветанов. Аз съм скачал, когато му е било времето. Имали сме доста стри конфликти. Той беше доста мощен водач на парламентарна група. Отстраняването му от предизборната акция беше значим ход на Борисов, без който нямаше да завоюва евроизборите. Протестната вълна против ГЕРБ се изрази в безучастие на изборите, в резултатите на Вътрешна македонска революционна организация и Иванчева. Това са белези на протестния избор. Идват и локални избори “, сподели още новият евродепутат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР