Важно е хората да разберат какъв всъщност е залогът. Той

...
Важно е хората да разберат какъв всъщност е залогът. Той
Коментари Харесай

Антъни Блинкън: Залогът надхвърля границите на Украйна

" Важно е хората да схванат какъв в действителност е залогът. Той надвишава границите на Украйна и даже тези на балтийските страни и на Европа ". Това сподели американският държавен секретар Антъни Блинкън пред американските си сътрудници във Вилнюс, където организира редица срещи.

Литовският президент Гитанас Науседа пък го предизвести, че в случай че не бъде спряна съветската експанзия в Украйна, ще се стигне до международен спор, съобщи Ройтерс.

Науседа съобщи пред Блинкън, който е на четиридневна аудиенция в балтийските страни, че съветският водач Владимир Путин " няма да спре в Украйна " и сподели, че светът е задължен да помогне на украинците " с всички вероятни средства ", добавя Българска телеграфна агенция.

" Имам поради в действителност всички средства, в случай че желаеме да избегнем Трета международна война. Изборът е в наши ръце ", сподели Науседа.

Откакто на 24 февруари стартира съветската инвазия, Литва, която е членка на НАТО, изпрати военна помощ в Украйна и посрещна дребен брой украински бежанци.

Беларус, която има общи граници с Литва и Латвия, бе упрекната, че е разрешила на Русия да нападне Украйна от нейна територия, откакто Москва разположи свои военни елементи там. Президентът Лукашенко отхвърля това да е по този начин.

Преди това в продължение на три седмици Русия твърдеше, че организира взаимни военни учения с Беларус.

След като беседва с Науседа, американският държавен секретар се срещна и с премиера и с външния министър на Литва.

Американският посланик се срещна и със чиновници на посолството на Съединени американски щати във Вилнюс.

На срещата участваха и дипломати от посолството на Съединени американски щати в Минск, което беше затворено предходната седмица от съображения за сигурност. Сред тях бе и Джули Фишър, която предходната година беше определена за посланичка на Съединени американски щати в Беларус, само че Минск й попречи да заеме поста.

Тя сподели, че американски дипломати в Минск са приели в домовете си фамилиите на политически пандизчии, с цел да покажат поддръжката на Съединени американски щати.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР