Важно е Европа да се консолидира в рамките на ядрото,

...
Важно е Европа да се консолидира в рамките на ядрото,
Коментари Харесай

Кючюк: Важно е Европа да се консолидира в рамките на ядрото, но и да погледне извън своята география

Важно е Европа да се консолидира в границите на ядрото, само че също толкоз значимо е да огледа отвън своята география, отвън своите 27 страни и да потърси благоприятни условия да се разшири.

Това сподели евродепутатът от Групата „ Обнови Европа “ в Европейския парламент Илхан Кючюк по време на конференция „ Български гласове за Европа “. Форумът се организира в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в Скопие, Република Северна Македония.

С самодейността си „ Български гласове за Европа “, изпълнявана с поддръжката на Европейския парламент, Българска телеграфна агенция търси гласовете и на българите отвън рамките на страната. Събитието е част от дебатите на Конференцията за бъдещето на Европа.

Кючюк добави, че в случай че Европейски Съюз не огледа към разширението си в Западните Балкани, трети сили ще вземат участие. В интернационалните връзки няма вакуум и този вакуум не се търпи от никого, добави евродепутатът. Относно Конференцията за бъдещето на Европа, чиито резултати бяха систематизирани в отчет, който бе предаден на трима европейски водачи, Кючюк акцентира, че не не трябва да се гледа на конференцията като на упражнение по консултация. По думите му тя би трябвало да се трансформира в резистентен механизъм за връзка с европейските жители, тъй че Европа да предлага дълготрайни решения и да има отговор на рецесиите.

По думите му единствено по този начин може да бъде хвърлен мост към идващите генерации за Европейски Съюз като план на резистентен мир, независимост и разцвет. Във всички тези срещи рекомендациите са ясни – не повече или по-малко Европа, а по-ефективна Европа, съобщи Кючюк.

По думите му по-ефективна Европа значи да дава отговор на упованията в интернационален проект. " Тоест Европа да не бъде джуджето или едно от джуджетата в интернационалните връзки, а да бъде огромният геополитически състезател ", посочи евродепутатът.

Според Кючюк в този момент въпросът не е на констатация, а на осъществяване на рекомендациите на жителите. Във встъпителните си думи евродепутатът акцентира, че задачата на полемиката и на всички тези срещи, състояли се по време на гражданските панели, е да се показа бъдещето на Европа и за бъдещите поколения. Кризите демонстрираха няколко неща. Брекзит бе един от огромните уроци за европейската интеграция. Гражданите на Англия не просто регистрираха, че този Европейски Съюз е нефункционален, а със своя референдум споделиха, че по този начин не може да се продължи, тъй като Европейски Съюз е доста бюрократичен, прекомерно постепенно и прекомерно тромаво взима решения, не е съответен на упованията на жителите. Това даде спомагателен подтик на самия Европейски Съюз, съобщи евродепутатът. Той уточни, че вторият значим миг беше коронавирус пандемията. Да, първоначално имахме своите съмнения, Европейски Съюз беше доста подложен на критика по тази причина, че няма да може да обезпечи доставки на всички страни, само че съумя, съумя да направи по този начин, че да бъде водач в нововъведенията, да вземе значимите политически решения, преповтори се още един път огромният извод, че само и единствено дружно можем да влезем и излезем от една рецесия, че едностранните дейности не са решение. Това бе вторият стадий, в който Европа се придвижи напред, добави Кючюк.

Третият миг е войната в Украйна. Никога не сме си представяли, че ще има толкоз целенасочени средства, събрани в едно, и тези средства ще бъдат дадени от името на мирния план, тъй като Европейски Съюз е кротичък план. Милиард и половина евро бяха заделени в специфичен фонд и с тях се подкрепят жителите на Украйна и тези, които водят война за лична еднаквост, територия и правото да съществуват. И правото да избират къде да бъдат в действителност, уточни Кючюк.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР