Важно е добре да подготвим толсистемата, за да заработи плавно

...
Важно е добре да подготвим толсистемата, за да заработи плавно
Коментари Харесай

Толсистемата може да стартира на 1 февруари 2020 г., обещават от АПИ

„ Важно е добре да подготвим толсистемата, с цел да проработи гладко и дейно ” – това съобщи пред bTV проф. Олег Асенов от Управителния съвет на Пътната организация. Изказването идва откакто започнаха работа четирите демонстрационни центъра на Националното тол ръководство, в които превозвачите могат да тестват издаването на маршрутни карти за тежкотоварни коли.

За „ Тази заран ” специалистът изясни, че за момента е мъчно да се приказва за съответна дата, на която ще започва тол системата. По думите му, оптимистично видяно, стартът ѝ може да е на 1 февруари 2020 година, само че крайния период е заложен за 1 март 2020 година

За момента плануванаъа цена за изминат километър варира сред 18 и 25 стотинки. Асенов изясни, че при първичните диалози от страна на превозвачите е поискано в допълнение усъвършенстване на цените, като предстоят интензивни диалози за реализиране на консенсус.

Експертът уточни, че цени под 15 ст. за изминат километър не са здравословни, защото се наблюдават планове от винетките и се пресмятат приходите.

При цени 18-25 ст. се чака доходи от системата на стойност 600 млн. лева При 15 ст. те ще са 550 млн. лева, като към тях ще бъдат добавени 220 млн. лева от винетки.

Асенов акцентира, че сега тестванията вървят сполучливо и има интерес в демо центровете, като превозвачите изричат мнение и рекомендации. Най-честите терзания са свързани с точките на интерес и изборът на направления.

Освен това той уточни, че сложени датчици на земята правят осово претегляне на обещано транспортно средство, с цел да се пресметна дали е претрупано. При открити нарушавания органите поемат съответния камион и сформират акт и административно нарушаване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР