Важно е да сме заедно, да се координираме. Мечтата ми

...
Важно е да сме заедно, да се координираме. Мечтата ми
Коментари Харесай

Искам да имаме координирани Балкани по всички теми: Премиерът

" Важно е да сме дружно, да се координираме. Мечтата ми е да имаме координирани Балкани по всички тематики ”. Това съобщи министър председателят Кирил Петков след среща на страни членки на НАТО от Югоизточна Европа, в която вземат участие министър-председателите на България, Румъния, Република Северна Македония и Черна гора – Кирил Петков, Николае Чука, Димитър Ковачевски и Здравко Кривокапич. 

 

" Когато трансграничното съдействие е координирано, когато имаме обща тактика, когато икономическото стравнение се сплоти, може да се превърнем в най-бързо развиващия се район и да споделяме сигурност ”, съобщи Петков.

 

Той изясни и кои са разискваните тематики. Първата е била – координацията в енергетиката.

 

" Обсъдихме по какъв начин може да обърнем някои от съществуващите тръбопроводи, да стартират да работят в друга посока, да вземем полутечен газ от Турция и Гърция ”, съобщи Петков.

 

Обсъден е бил и кулоар номер 8.

 

" Но освен съществуващият кулоар номер 8, а да стартира от Подгорица, Дурас, Скопие, София, Димитровград, Бургас, Варна ”, сподели Петков.

 

Обсъден е и коридорът от Александруполис към Бургас, Варна и Констанца.

 

" Всички страните в НАТО приказват за самолети и вложения в съоръжение, само че това съоръжение работи с логистична тактика и би трябвало да има взаимни дейности, с цел да има задоволително мощна тактика, посочи Петков. " Обсъдихме, че вместо да приказваме за скъпи военни системи, по-добре да се координираме на локално равнище ”, сподели българският министър председател.

 

Последната тематика на диалозите е била изкореняването на прането на пари.

 

" Никоя страна не може да се оправи сама, изключително тук в района. Дори със съдружника ни Съединени американски щати обсъдихме, че локалната корупция е инструмент, който се употребява от Русия за въздействие в района. Хората, които са корумпирани на локално равнище в доста случаи са сътрудници на непознат интерес и ние би трябвало да се занимаем с тях ”, сподели ще Петков.

 

" Това е ново начало за нас, което ще ни даде опция да стартираме едно ново начало ”, съобщи министър председателят на  Черна гора Здравко Кривокапич. " Това ще ни даде опция да стартираме работа по в действителност значимото – да работим повече и да приказваме по-малко. Заедно ”, сподели още той. И изрази възхищението си към жителите на Румъния и България, които помогнаха да бъдат посрещнати доста мигранти.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР