Важно е да се погрижите както трябва за растенията, когато

...
Важно е да се погрижите както трябва за растенията, когато
Коментари Харесай

Ето как да спасим вечнозелените растения от студа

Важно е да се погрижите както би трябвало за растенията, когато подготвяте градината си за зимата. Някои растения са доста чувствителни към студа, до момента в който други са вечнозелени.

Растенията, които са чувствителни към студа, ще умрат скоро, в случай че влажната почва замръзне. Имайки поради това, засаждайте тези растения в порьозна почва. Ако е допустимо, засаждайте ги в саксии, с цел да можете елементарно да ги придвижите вътре, да вземем за пример в градинската колиба, когато температурата падне под нулата.

Саксийните растения са по-уязвими от студа, в сравнение с засадените в земята. Вероятността да замръзнат корените е по-голяма заради стените на саксията. За да предпазите саксийните растения, увийте саксиите в опаковъчно фолио с балончета. Пробийте дъното на опаковката от фолио, с цел да може да се оттича дъждовната вода. Добра концепция е да преместите саксиите вътре ​- да вземем за пример в бараката или гаража, - в случай че студеното време продължи или застудее още повече.

По предписание растенията, които са зелени през цялата година, не се нуждаят от отбрана. Добре е обаче да предпазите вечнозелените си растения от студа, в случай че температурата е под нулата и денем. Можете да ги увиете в агротекстил, макар че остарели одеяла, хавлии или чували също ще ви свършат работа. Непременно използвайте леки материи, тъй че растението да може да диша и да избегнете появяването на мухъл и изгниване.

Някои растения и дървета се нуждаят от подкастряне през зимата. По предписание лозата, яворът, брезата, габърът, лавандулата и хортензията, която цъфти от остарели пъпки, може да се подрязват преди зимата. И назад, тогава не е добре да подрязвате овощните дръвчета, иглолистните растения, розите и увивните растения. Винаги внимавайте кои растения и дървета може да се подрязват през този интервал.

Можете да засадите луковици в градината преди зимата, с цел да имате радостни, красиви цветя напролет. Препоръчително е да засадите нарциси, лалета, зюмбюли, кокичета и минзухари. С тях ще имате красива цветна градина незабавно щом настъпи пролетта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР