Важно е да се научим как детоксикацията на нашите органи

...
Важно е да се научим как детоксикацията на нашите органи
Коментари Харесай

Как да пречистим вътрешните си органи и да излекуваме заболяванията и умората си

Важно е да се научим по какъв начин детоксикацията на нашите органи ще подсигурява, че ние сме здрави и добре от самото начало. Има седем жизненоважни органи, които би трябвало да се детоксифицират постоянно с цел да останат здрави. Нека да разгледаме кои са тези органи и по какъв начин да ги детоксикираме.

Черен дроб

Детоксикацията на черния дроб става с храни като моркови, цвекло, изобщо повече зеленчуци, ябълки, грейпфрут и чесън.

Пържените храни изключително отслабват черния дроб, по тази причина избягвайте ги колкото е допустимо повече.

Жлъчен мехур

Яжте храни, богати на фибри, зеленчуци, плодове и пийте доста вода. Вашият злобен мехур е от значително значение за храносмилането и работи взаимно с черния дроб.

Избягвайте храни, които са с високо наличие на захар и мазнини, вид джънк фуд и модифицирани храни.

Кръв

Кръвта ви не е орган, само че защото тя е виновна за преместването на О2, минерали и витамини на всичките си органи е значимо да се пречиства постоянно.

Можете да я пречистите благодарение на следното: бич, борови връхчета, коприва, жълт кантарион, жълт равнец, теснолистен живовляк, листа от горска ягода, листа от малина, орехови листа, листа и плод от касис и зърна от алена хвойна, Котешки нокът. Тези билки са ефикасни за детоксикация на кръвта.

Лимфи

Точно като кръвта, тя не е орган, само че ще помогне да запазите кожата си сияеща и здрава. Пийте доста вода, с цел да се прочистите от модифицирани храни.

Панкреас

Вашите хормони се контролират от този орган. За да се избегне хормонален дисбаланс е значимо да прочистите панкреаса, като следвате тези елементарни стъпки; Пиенето на една чаша лимонен сок с топла вода заран е много потребно за вашия панкреас. Сок от ананаси, папая и киви също биха помогнали. Един парещ душ или вана ще направи чудеса за вашия панкреас. Опитайте да поддържате метод на живот без стрес, доколкото това е допустимо. Това ще ви помогне да имате положително хормонално равнище.

Бъбреци

Бъбреците оказват помощ да се отървете от отпадъците и други отрови посредством развой на пречистване от кръвния поток. Можете да вземете сокове от лимон, алена боровинка и сок от цвекло, с цел да помогнете за детоксикация на бъбреците.

Черва

Можете да ги детоксикирате посредством понижаване на раздразнителността на стомаха по следните способи:

Вземете семена от копър, корен от джинджифил и люти червени чушки, защото те ще ви оказват помощ да се прочисти дебелото черво. Джинджифилът ще понижи възпалението в чревния тракт, до момента в който лютите червени чушки ще ви оказват помощ при запек и стомашни болки, а семената от копър отстраняват газовете в стомаха.

Важно е да се означи, че здравето на дебелото черво е от жизненоважно значение, в случай че желаете да се избегнат храносмилателни проблеми като хемороиди, болест на Крон и запек.

Инфо: Detox Foods

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР