Важно е да се направи спокоен и плавен преход и

...
Важно е да се направи спокоен и плавен преход и
Коментари Харесай

Важно е да се направи спокоен и плавен преход и да няма сътресения

„ Важно е да се направи спокоен и равномерен преход и да няма разтърсвания. Разговорът, който организирахме с президента Румен Радев е по тази причина по какъв начин да създадем това успокоение, като си свършим работата и министрите предадат работата си ”. Това съобщи акад. Николай Денков, откакто върна изпълнен мандат на президента Румен Радев.

На въпрос за какво Мария Габриел не е придружила Денков повреме на предаването на мандата, той съобщи, че той е притежател на мандата, а тя през днешния ден ще показа проектокабинета.

„ Вчера имахме многочасов диалог с Мария Габриел. Това, което направихме с проектосъстава се надявам, че ще бъде оценено. Не търсете интриги там където няма ", уточни той. 

Денков съобщи още, че най-сетне след пет следващи избори се стараят да реализират положителни резултати и да осъществят едно постоянно държавно управление, работещо за хората.

„ Ще работим на проекта за възобновяване и резистентност. Тук става въпрос за доста промени и проектозакони, които би трябвало да бъдат импортирани и гласувани. Срещата през вчерашния ден беше извършена дружно с Асен Василев, с цел да забележим къде са проблематичните точки и да забележим по какъв начин най-бързо можем да приготвим бюджета за тази година ”, съобщи Денков.

Той добави, че при този неуместен недостиг на бюджета е належащо да се подготви естествен подобен.

„ Ние към момента работим с бюджет одобряван преди време от дълго време и при други условия. Бюджетът би трябвало да бъде изработен професионално. Министерството на финансите би трябвало да си влезе в ролята и да събере всичко належащо като информация. Там където се работи добре и има прогрес би трябвало да се продължи. Има сполучливи министри, само че има и такива, които не са се справили със задачата си ", добави Денков. 

По мотив записите, оповестени от Радостин Василев, Денков съобщи, че концепцията им е била разтълкувана изцяло превратно.

„ Службите би трябвало да служат на България и концепцията е да има разпределена отговорност. Тази структура работи добре, до момента в който служебното държавно управление не се задържи по-дълго от постоянното. Не е правилно, че желая изпълнителната власт да работи дружно със службите. Трябва да има разделяне и да се откри най-хубавото решение ", приключи той. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР