Важно е да помним, че нашата сила е в съзиданието,

...
Важно е да помним, че нашата сила е в съзиданието,
Коментари Харесай

Руският посланик: Външни сили отново се опитват да посеят зърна на съмнения между Русия и България

Важно е да помним, че нашата мощ е в съзиданието, изключително през днешния ден, когато външни сили още веднъж се пробват да посеят зърна на подозрения сред Русия и България, като употребяват нормалния си метод - разделяй и владей, сподели през днешния ден във Варна посланикът на Руската Федерация Елеонора Митрофанова, съобщи Българска телеграфна агенция.

Заедно с генералния консул на страната във Варна Владимир Климанов и кмета на крайморския град Иван Портних тя постави цветя пред паметника на граф Николай Павлович Игнатиев.

Церемонията бе отдадена на 190-aта годишнина от рождението на дипломата и Деня на дипломатическия служащ на Русия. Пред паметника склониха глави представители на локалната власт, Военноморските сили, културните институти, общественици и членове на съветската общественост.

Тази година означаваме знакови събития от нашата обща история - 145 години от началото на Руско-Турската война и 120 години от освещаването на Храм-паметника в Шипка, сподели в обръщението си към гостите на тържеството Митрофанова. Тя уточни, че тези събития са свързани с името на изтъкнатия посланик граф Игнатиев, за който няма да е пресилено да се каже, че без него актуалната карта на Евразия щеше да е друга. "Граф Игнатиев е виртуоз на дипломатическото изкуство, той постоянно намира верния път в огромната политика и спомага за подписването на най-важните интернационалните контракти за своето време - Пекинския и Санстефанския ", уточни съветският дипломат. Тя напомни още, че тъкмо по самодейност на Игнатиев на Шипка е построен величественият храм, знак на духа и героизма. "Животът на изтъкнатия посланик е отдаден на отстояването на ползите на Русия и България, и въпреки че не всичко замислено, е осъществено незабавно, той поставя здрава основа, върху която се появява единна и самостоятелна българска страна ", добави Митрофанова.

В отговор на въпроси от медиите тя изрази мнение, че актуалната интернационална обстановка по никакъв начин не е елементарна, само че счита, че дипломацията с европейските водачи внушава вяра и ще се разчита на това да няма въоръжен спор.

Митрофанова уточни още, че Русия няма политически спор с България и изрази вяра, че броят на нейните сънародници, които почиват у нас като туристи, ще се усили, стига пандемията да спре и напрежението в интернационален проект да намалее.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР