Важно е да идентифицираме стратегически сектори и общи интереси за

...
Важно е да идентифицираме стратегически сектори и общи интереси за
Коментари Харесай

Мария Габриел в Дубровник: Всяко предизвикателство е и нова възможност за общи решения

„ Важно е да идентифицираме стратегически браншове и общи ползи за мощни алианси, в основата на които са интернационалните правила, морални устои и полезности. Всяко предизвикателство е и нова опция да намираме и прилагаме общи решения. “

Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел , която през днешния ден взе присъединяване в 16-ото издание на интернационалния „ Дубровник конгрес “ в Хърватия. Тазгодишната тематика е „ Навигация в световното разбъркване “.

В изявлението си Габриел добави, че изборът на интернационално съдействие е единственият късмет за обособените страни да се оправят със актуалните провокации .

Тя очерта потребността от общи дейности по време на рецесии , от поощряване на интернационалните партньорства, от стратегически вложения в нови технологии и алианси за сигурност .

Конференцията бе открита от министъра на външните работи на Хърватия Гордан Гърлич Радман . Във нея вземат участие още министър-председателят на Хърватия А ндрей Пленкович , висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел , генералният секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович-Бурич , министри на външните работи на страните членки на Европейски Съюз, страните от Югоизточна Европа, представители на Организация за икономическо съдействие и развиване /ОИСР/ и други интернационалните институции .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР