Важно е българският интерес да бъде защитен. Не бих нарекъл

...
Важно е българският интерес да бъде защитен. Не бих нарекъл
Коментари Харесай

Захариева хем ни вижда приятели с всички, хем подкрепи оставане на САЩ в Ирак

Важно е българският интерес да бъде предпазен. Не бих нарекъл визитата в Турция инфарктна. Всъщност министър председателят ще открие първия стратегически разговор със Съединени американски щати преди този момент. Така външният министър Екатерина Захариева видя протичащото се с " Турски поток " поради подготовката за налагане на наказания от страна на Съединени американски щати за участващи в плана и надлежно реакциите на Русия и Турция.
На въпрос по какъв начин по този начин сме другари с всички по едно и също време, отговорът беше: " Ами съумяваме " . Българският интерес е да имаме допустимо най-вече източници за доставка на газ. Имаме интерес от импорт на полутечен газ, а газът по " Турски поток " е съветски, продължи Захариева, която не разяснява дали " тръбата " на " Турски поток " е съветска.
Попитана дали в Турция ще има среща сред Бойко Борисов и съветския президент Владимир Путин, Захариева съобщи, че евентуално ще има среща и ще се изчистят " всички недоразумения " какъв брой ангажирана е България с " Турски поток ", както и, че евентуално Путин бил подведен какъв брой бързо напредва градежът на " Балкански поток " т.е. българската права на " Турски поток ". На 190 километра тръбите са доставени и положени всички, сподели Захариева пред Нова телевизия. Припомнете си в този материал по какъв начин шоуменът Слави Трифонов упрекна Бойко Борисов в неистина за градежа, като думите на Трифонов копират по-ранни изявления на някогашния вътрешен министър Румен Петков.
Същевременно външният министър отхвърли, че Съединени американски щати натиска да купуваме не по-малко от избран дял полутечен газ с думите, че България ще купува каквото ни е най-изгодно и " никой не ни натиска за нищо ". " Трасетата не заобикалят България ", добави тя.
Американски и съветски ползи
Попитана дали България подкрепя и утвърждава убийството на иранския военачалник Касем Сюлеймани, външният ни министър отвърна, че българска позиция – призоваваме за деескалация и усмиряване на напрежението. Захариева обаче посочи, че военните задачи на Запада би трябвало да останат в Ирак, с цел да не се трансформира Ирак в полесражение поради Иран . " Дано да няма жертви, днес е извънредно сериозен ден ”, сподели тя. И уточни, че българските военни в Ирак са " на изчакване ", като видя като " неточност " апела на иракския парламент западните войски да изоставен, въпреки Ирак да имал право да взема суверенно решение. Като опасности от вероятно евакуиране Захариева видя възраждането на " Ислямска страна ", нови бежански талази, само че нашите служби не виждат моментна опасност за България . На пръв взор случилото се тази нощ е направено от Иран за вътрешни цели, счита Захариева. Какво се случи през нощта в Ирак – научете в този материал!
Екатерина Захариева разяснява и въпроса с комплекса " Камчия ", който в действителност се държи от Русия. Според нея, проблемите там били финансови – не са плащани такси от доста време. Това е детски лагер, не нещо друго, увери тя. Повече за " Камчия " научете в този материал!
Захариева отхвърли и, че новият наблюдаващ обстановката с правораздаването в България от страна на Съединени американски щати няма да проверява, а може да поучава и да подава положителни практики. Не може да има функционалности, при които да " натиска " да се работи по дадени въпроси, акцентира външният ни министър по адрес на Джесика Ким - непрекъснат консултант по юридическите въпроси към американското посолство в България. Това не е американски мониторинг, добави Захариева.
Джесика Ким идва от Южния регион на щата Охайо, където е асистент прокурор. Тя има премия от някогашния основен прокурор на Съединени американски щати Джеф Сешънс, както и получава народен годишен приз за най-млад федерален правист от Федералното съдружие на юристите, с който са отличавани демонстриралите забележителни правни умения и отдаденост в работата за обществото. Сред най-значимите ѝ извоювани каузи са такова за капиталова машинация за 9 млн. $, в която са намесени създатели на спортните питиета OXYwater, както и машинация против двама обществено слаби американци, от които са откраднати половин милион $ под формата на акции и пенсионни вноски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР