Важно е българската държава да излезе с позиция по скандала

...
Важно е българската държава да излезе с позиция по скандала
Коментари Харесай

Тодор Тагарев за скандала Чехия-Русия: България отдавна е неприятелския списък на Русия

" Важно е българската страна да излезе с позиция по абсурда сред Чехия и Русия ", счита някогашният длъжностен министър на защитата Тодор Тагарев. По думите му щом в дипломатическия скандал е забъркано името на български жител - предприемачът Емилиян Гебрев, би трябвало и България да има позиция по въпроса.

" Тази външна политика е въпрос на изпълнителната власт ", сподели Тагарев в " Тази заран " по. Според него би трябвало по дипломатическа линия страната ни да изиска информация защо тъкмо е присъединяване на Гебрев и неговия бизнес.

" Имало е доставяне с оръжия за Украйна, твърди се, че Гебрев е доставял такива муниции. Това елементарно може да се ревизира. Ние сме длъжни да обменяме информация с други страни ", добави Тагарев.

Според него след обявата по тематиката в " Ню Йорк таймс " може да се чака реакция по най-високите равнища на държавната администрация.

Относно известията от Кремъл, че Русия приготвя лист с " вражески страни ", Тагарев разяснява, че ние към този момент сме в подобен лист. " Русия е оповестила НАТО за зложелател, НАТО са 30 страни, ние също сме измежду тях ", разясни той.

За военните учения в Черноморския район Тагарев разяснява, че всяка от страните е постигнала задачите си - Русия се е утвърдила като политическа мощ, до момента в който демократичните страни демонстрираха увереност.

" Показа се, че Украйна като сътрудник на Европа ще получи сериозна поддръжка ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР