Важни факти за куркумата, които трябва да знаете Куркумата бързо

...
Важни факти за куркумата, които трябва да знаете Куркумата бързо
Коментари Харесай

Важни факти за куркумата и нейните лечебни свойства

Важни обстоятелства за куркумата, които би трябвало да знаете

Куркумата бързо се трансформира в една от най-популярните подправки в света поради нейните невероятни лечебни свойства. Както евентуално знаете, куркуминът, дейната съставна част в куркумата, е виновен за множеството лечебни свойства на куркумата.

Според проучвателен резюмета има над 600 евентуални изгоди за здравето от тази лечебна фалшификация.

Въпреки че, прибавянето на куркума към храната е доста елементарен метод да подобрите здравето си, има някои значими обстоятелства за куркумата, които би трябвало да знаете.

Куркуминът не се усвоява елементарно!

Много проучвания демонстрират, че равнищата на куркумин в кръвната плазма, урината или периферните тъкани (ако бъдат открити) са доста ниски, без значение от дозата. Ниската всмукване няма да ви разреши да се възползвате от мощните лечебни свойства на тази невероятна фалшификация.

Как да увеличите бионаличността (абсорбцията) на куркумата?

За благополучие, има доста елементарни способи, които елементарно могат да усилят бионаличността на куркумата.

1.Винаги я смесвайте с черен пипер

Освен обстоятелството, че черният пипер има доста изгоди за здравето самичък по себе си, той може да усъвършенства и усвояването на куркумата. Изследванията показат, че бионаличността на куркумина се усилва с 2000%, когато се смеси с единствено четвърт чаена лъжичка пиперин (активната съставна част в черния пипер).

2.Добавете здравословни мазнини към куркумата

Куркумата е мастноразтворима, тъй че би трябвало да се смесва с някои здравословни мазнини, с цел да се всмуква изцяло от организма. Според доктор Майкъл Грегър, когато куркумата се употребява в композиция с кокосово масло или зехтин, тя непосредствено се всмуква в кръвта посредством лимфната система, като по този метод отчасти заобикаля черния дроб. Това е от решаващо значение, защото куркумата остава по-дълго в организма, когато е по-малко податлива на метаболитни ензими.

3.Високата температура усилва бионаличността на куркумата

Д-р Сарасвати Сукумар предлага да добавите половин чаена лъжичка куркума в соте /Sauté/ – общото название на ястия, приготвени по избрана техника, която се състои в малко пържене с малко количество лой, защото топлината усилва бионаличността на куркумата.

Най-добрият метод да приемете куркумата, е да я употребявате в готвенето си доста необятно.

Вижте още: Ленени семена за понижаване риска от рак на гърдата

Препоръчителна доза съгласно медицинския център на Университета в Мериленд:
свеж корен от куркума: 1,5 – 4 грама дневно
изсушен корен на прахуляк: 1 до 3 грама дневно

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР