Важна информация за плащането с евро в БГ магазините. Големите търговски

...
Важна информация за плащането с евро в БГ магазините.
Големите търговски
Коментари Харесай

Важна информация за плащането с евро в БГ магазините

Важна информация за заплащането с евро в БГ магазините.

Големите търговски вериги оповестиха дали към този момент са подготвени за въвеждане на еврото. Според уверенията им те имат такава. Това регистрираха от Сдружението за съвременна търговия, което сплотява 750 обекта за продажба на хранителни и битови артикули в цяла България.

От сдружението предвидиха, че след оповестяване на възможна дата за приемане на страната ни в еврозоната, за веригите ще са нужни от 3 до 6 месеца, с цел да са подготвени изцяло за заплащането в евро.

Големите търговски вериги се приготвят интензивно да работят с еврото, увери ръководителят на Сдружението за съвременна търговия Николай Вълканов.

„ Отговорността на търговците е доста огромна. Кешът в стопанската система в общините ще мине през нас в границите на 1 месец “, изясни той.

Големите търговци към този момент внедряват в ИТ-системите си признатите правила за цените и етикетите.

„ Очакваме да няма разтърсвания. При по-големите вериги не може да има и капка от подозрение за някакъв корист, защото там нещата ще бъдат заложени в огромна степен софтуерното, т.е. в превалутирането. Няма да има някакви човешки фактор, който да написа на етикетите “, разгласи Вълканов.

Той добави, че се подготвят и насоки за рекламните материали, с цел да няма заблуждение на потребителя.

„ Компаниите имат потребност от сред 3 и 6 месеца, с цел да напаснат всички механически спецификации, които са нужни. Готвят се усилено. Те по този начин или другояче от години насам имаха екипи, които се занимаваха и следяха тези процеси, тъй че комерсиалният бранш е в огромна степен квалифициран и ще бъде изцяло подготвен тогава, когато такова решение, вероятно, бъде взето “, уточни ръководителят на Сдружението за съвременна търговия.

Източник: БНР

Още вести четете в: Бизнес За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР