Важна битка за оставане спечели Нюкасъл след 3:0 срещу Саутхемптън

...
Важна битка за оставане спечели Нюкасъл след 3:0 срещу Саутхемптън
Коментари Харесай

Нюкасъл с живителни точки в битката за оцеляване

Важна борба за оставане завоюва Нюкасъл след 3:0 против Саутхемптън на своя "Сейнт Джеймсис парк ".

С триумфа Нюкасъл събра 32 точки и дръпна над чертата. Саутхемптън от своя страна продължава да е тъкмо над зоната на изпадащите, като има единствено точка повече от Кристъл Палас и Стоук Сити.

Привлеченият от Челси чартърен Кенеди вкара първите си голове за Нюкасъл, два на брой през първото полувреме, а Мат Ричи оформи крайния резултат още преди да е минал час игра.

Нюкасъл поведе още в 64-та секунда на дуела. Кенеди откри в първата офанзива, след подаване на Джонджо Шелви и нападателят преодоля бранителя по отличен метод, с цел да осъществя.

Страхотна контраофанзива на "свраките " донесе второ попадение във вратата на Саутхемптън в средата на полувремето. В 29-та минута Айоси Перес изведе Дуайт Гейл в наказателното поле и той откри Кенеди.

Кенеди на скорост наниза втория гол и на своята сметка за 2:0.

Нюкасъл завърши всяка конспирация в дуела след трето попадение в 57-та минута. То пристигна след изстрел на Мат Ричи от дъгата пред наказателното поле. Джонджо Шелви се регистрира с втора асистенция в дуела.

Евертън се наложи над Брайтън с 2:0, след автогол на Гаетан Бонг и попадение на Дженк Тосун. Уейн Рууни пропусна дузпа в края на срещата, а Антони Нокяр не доигра мача поради червен картон.

0:0 приключиха Хъдърсфийлд и Соунси, като гостите играха съвсем цялостен мач с 10 души поради ранен червен картон на Джордан Аю.

УБА поведе на Лестър, само че след това падна с 1:4. Бърнли като посетител също се наложи с 3:0 над Уест Хем.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР