Важен тест - дали до изборите ще чуем адекватен отговор

...
Важен тест - дали до изборите ще чуем адекватен отговор
Коментари Харесай

В САЩ с „Къро“ щеше да се случи онова, което се случва с латиноамериканските наркобарони. А у нас?


Важен тест - дали до изборите ще чуем съответен отговор от „ Кокорчо “ и другите, чиито имена изскочиха от абсурда със записите

Наситена с информация бе вчерашната конференция на управлението на прокуратурата. Представени бяха доказателства, задоволителни да разрушат не страна, а цяла империя. Но последствия надали ще има. По една причина - страната в действителност от дълго време я няма. България се държи не като суверенна и правова страна, освен това член на Европейския съюз, още по-малко институциите ѝ действат по метод, по който следва да го вършат. Защото в България мафията си има страна. И не от през днешния ден. Днес обаче е очевидно и транспарантно.

Обвинител №1 Иван Гешев зададе съответни въпроси към представители на други институции – към служебния вицепремиер и вътрешен министър, към служебния правосъден министър, към ръководителя на ДАНС. Къде са господата Демерджиев, Зарков и Тончев. Апропо, всичките са назначения на президента Румен Радев. Значи въпросите, въпреки и косвено са адресирани и към президента. Гешев обаче евентуално знае, че отговори няма да получи. Защото, както той вярно установи, страната е превзета и никой няма интерес да нарушава тази омерта.

Що за страна сме, откакто в нея представители на мафията, известни повече с прякорите си, в сравнение с с малко име и фамилия, диктуват промяната на полицейски шефове или провеждат истински пуч против основния прокурор?! Мнозина подлагаха на критика Гешев, че бил тежко охраняван, имал си преторианска армия, та още година след началото на мандата му побързаха (почти) да го оставят без защита. Нищо, че като началник на към този момент ликвидираната спецпрокуратура, след това като заместител основен прокурор, а най-много и като обвинител №1 се изправи против считани за недосегаеми фигури, а и направи вероятни серия от разкрития, довели до насилственото отзоваване от страната на близо дузина съветски шпиони.

Всички чухме по какъв начин за отстраняването му имало няколко разновидността – през поръчкови публикации и компромати, през външни лобисти и евродепутати, евентуално платени с съветски пари, а даже и „ радикални разновидности “. Последното би задействало цялата страна, не поради съответната персона, а поради поста и институцията, която съставлява.

Какво щеше да се случи, в случай че „ Къро “ беше жител на друга страна и обсъждаше със свои доближени, измежду които и самообявил се за „ проверяващ “ публицист - поръчков списвач на доноси и пасквили. В Съединени американски щати, да вземем за пример, с „ Къро “ щеше да се случи това, което се случва с латиноамериканските наркобарони, които биват извличани от именията в джунглите и вкарвани в щатските затвори за по 100-150 години. В „ европейска “ България Къро се изявява като координатор на незаконен картел против българския основен прокурор. Звучи неуместно, само че е реалност.

Вижте единствено заглавията на звуковите файлове, които събеседник на укриващия се някъде из Близкия Изток или Африка Красимир Каменов, ги е запаметил във флашката си. Всяко от тях би трябвало да докара до серия от следствия, арести, обвинявания и присъди, тъй като тук са навързани милиони, политици, корупция, евентуално и доста други тежки закононарушения, свързани с наркотрафик: Къро БОП махане на Куката - Мишо; Къро за убиеца Боян; Къро Калин Едрев САЩ; Къро министър; Къро Овидиу от Цюрих; Къро заплаща на килъри; Къро заплащане BIRD и Дилиян Русенския; Къро Политическа партия ДБ; Къро сигнал против Гешев Евродепутат.

Разбира се, това небрежно бе неглижирано, тъй като у нас медиите са „ свободни “, стига да не се засягат ползите на спонсорите и издателите им. А както все по-често се получава, те от своя страна се оказват на ръба или оттатък закона. Така че не очаквайте от разкритията на прокуратурата, които в естествена страна биха имали резултата на атомна бомба, тук да последва предприемането на съответни дейности, вдишване на отговорност или още по-малко нечий катарзис. Недочакали завършека на конференцията, медии, които от години са част от хибридната война за очистване на независимостта на прокуратурата, започнаха да неглижират разкритията или да ги иронизират. Водещи малките екрани също се ограничиха в телеграфно отразяване на тематиката.

Какво в действителност чакаме от медиите, когато чуваме по какъв начин „ проверяващ “ публицист от BIRD се регистрира по телефона на „ Къро “ и разисква с доближени на престъпния необут последващи стъпки по компрометиране на съперниците им. Да чакаме ли при тези обвързаности някой да направи следствие за това бил ли е нает американският конгресмен Уорън Дейвидсън от Цветан Василев, с цел да пусне поръчковото писмо против основния прокурор в края на декември м.г.

Вместо вълна от отвращение против Димитър Стоянов и Атанас Чобанов, за които от години се знае, че не са повече от пощенска кутия за поръчкови материали, двамата използваха случая, с цел да затвърдят обвързаността си с „ Къро “. От през вчерашния ден насам те бълват клюки против полицейския шеф Мишо Наумов, за чието премахване излиза наяве, че Красимир Каменов отделя цели „ 400 000 “. И Гешев чака при тези условия служебният вътрешен министър Иван Демерджиев да се застъпи за своя зависещ? Да разпореди на ГДБОП инспекция за активността на така наречен „ проверяващи публицисти “.

Още по-наивно е да се чака от служебния правосъден министър Крум Зарков да признае, че адвокатската фирма, обвързвана с олигархичния кръг „ Капитал “, е създател на законопроекта за механизъм за следствието му. Същата адвокатска фирма, не е никаква загадка, прокара ликвидирането и на спецправосъдието. Въпросните юристи от десетилетия пишат закони в интерес на своите клиенти, само че не и в интерес на държавния интерес и този на народа. И по този начин ще продължи, до момента в който у нас страната не възвърне своите съпротивителни сили. Това може да се случи, в случай че страната се откъсне от пипалата на тази ужасяваща симбиоза, преплела в себе си хора от ъндърграунда, олигархията, политиката и така наречен „ медии “.

Дали в оставащите дни до изборите ще чуем съответен отговор от „ Кокорчо “, за който „ Къро “ приказва с подбив. Кой е „ Кокорчо “ ли? Нека каже съдружният му сътрудник Христо Иванов, който може да показа най-сетне какво тъкмо разисква на задната седалка на джипа на Пламен Бобоков. Защото и във връзка с него чухме, че хората на Къро са във връзка. Всъщност, каква изненада – арестуваният по следствието, от което се появиха и обсъжданите записи и фотоси Дилиян Георгиев, инцидентно се оказва точно от Русе – градът, в който Бобокови възнамеряваха „ културни планове “.

За жал Гешев няма да получи отговори на въпросите, които насочи на конференцията. Нека сме наясно - основният прокурор е всичко друго, само че не и доверчив. А и за жалост на зложелателите му, яростта му не е поради самия него, а поради имената на тези 18 съдии, прокурори и следователи, които се съдържат в бележката със звучното заглавие: „ ВРЕДИТЕЛИ за уволнение “. В цялата история точно те са тези, които са най-уязвиим. Всеки от тях има своята орис, своето семейство, близки и другари. Дали обаче страната им е подсигурила успокоение и сигурност или мафията подмята имената им и събира идващия фонд за „ отстрелването им “? Къде преносно, къде непосредствено. И какво, това ли ще е идната стъпка, която най-сетне може да отвори очите на приспания народ? Чакаме някой с прякор да поръча и да отстреля прокурор, служител на реда или неуместен „ пакостник “. Всъщност, основните настоящи лица от презентацията на прокуратурата, от дълго време тласкат страната към това дъно, тъй като у нас в причинност се трансформира разрушаването на престижи и четъртанего на работещи институции. За жал, за България от ден на ден важи клишето, че мафията си има страна.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР