Вагонен завод - Интерком в град Дряново, работи по проекта

...
Вагонен завод - Интерком в град Дряново, работи по проекта
Коментари Харесай

Заводът в Дряново създава луксозни вагони, които могат да пътуват из цяла Европа

" Вагонен цех - Интерком " в град Дряново, работи по плана " Сокол ", който ще сътвори новаторски български вагон от ново потомство. От предприятието, което е със 103 годишна история обявиха за Money.bg, че планът планува рационализация на 15 броя пътнически вагони В-84, които са главната част от транспортния парк на БДЖ- " Пътнически транспорти " и са създадени в завода през 80-те години на 20 век.

Инвестицията е в размер на близо 27 милиона лв.

Договорът е по социална поръчка за 15 вагона и е на обща стойност 26,6 милиона лв. без Данък добавена стойност, т.е. по 910 000 евро или 1 779 000 лв. на вагон.

За реализирането на плана е зает екип от 35 високо квалифицирани инженери, конструктори и дизайнери от Германия, Украйна, София и Дряново. По-голямата част от оборудването за новите вагони се доставя от чужбина, освен това - от най-известните марки.
 Снимка 605040
Източник:  “Вагонен цех – Интерком ” АД

Спирачките са Knorr, модел 2021 година, вратите са електрически - IFE, създадени в Австрия. Седалките ще са от Германия, а част от вътрешното съоръжение идва от Украйна. Прозорците със стъклопакетите и металните шкафове се вършат у нас.

Новите вагони ще бъдат напълно климатизирани, с видеонаблюдение, аудио и видео уредба, вакуумни тоалетни, автоматизирани рампи за хора с увреждания, стойки за колела и ЛЕД осветяване. Предвижда се и вагон-бюфет.

Вагоните могат да бъдат прикачени и към високоскоростни влакове, които да се движат по железопътните линии на Европа

Макар че в България няма условия за придвижване на високоскоростни влакове,  въпреки всичко у нас има места, по които могат да развива добра скорост от 130 км/час и даже 160 км/час. Ако се сътвори организация и железниците работят с такива новите вагони, даже и скорост от 130 км/час ще даде големи резултати, разясняват от завода в Дряново.
 Снимка 605041
 

Предстоят договаряния с БДЖ за прикачването и придвижването на новите вагони на български влакове, както и договаряния с задгранични европейски компании за закупуване на вагоните и прикачването им към интернационалните влакови композиции.

Към момента към този момент има интерес от контрагенти от Франция, Северна Македония, Гърция и Испания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР