Вагон на товарен влак с фосфорна киселина е дерайлирал край

...
Вагон на товарен влак с фосфорна киселина е дерайлирал край
Коментари Харесай

Вагон с фосфорна киселина дерайлира край Зайчар

Вагон на товарен трен с фосфорна киселина е дерайлирал край сръбския град Зайчар малко след среднощ, оповестява вестник „ Данас ". Това се е случило на неотдавна реконструираната железопътна линия Зайчар - Княжевац, написа изданието.

Александър Богоевич, представител на полицията в Зайчар, изясни, че става въпрос за една цистерна с фосфорна киселина, само че тя не се е разляла. Малко преди девет часа сутринта на мястото е дошъл екип от Ниш, който да изведе цистерните от железопътната линия.

„ Хората не би трябвало да се тормозят, обстановката не е като в Пирот ", уточни Богоевич. Полиция и пожарникари са на терен, а достъпът до вагоните е неразрешен.

През март тази година тогавашният министър на строителството, превоза и инфраструктурата Томислав Момирович и кметът на Зайчар Бошко Ничич обявиха, че железницата е реконструирана, макар че е във очевидно неприятно положение, отбелязва изданието.

Само преди дни в Пирот влакът „ Еликсир Зорке ", пренасящ амоняк, дерайлира и изтече киселина, вследствие на което двама души починаха.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР