Вагнер“ ще фокусира дейността си в Африка и Беларус и

...
Вагнер“ ще фокусира дейността си в Африка и Беларус и
Коментари Харесай

Шойгу: Украинската контраофанзива не върви по план

„ Вагнер “ ще концентрира активността си в Африка и Беларус и към този момент няма да наема нови бойци – това заяви водачът на съветската частна военна компания Евгений Пригожин.

В аудиопослание в Телеграм, Пригожин уточни, че групировката сега дефинира бъдещите си задания, които без подозрение ще бъдат изпълнени „ в името на величието на Русия “.

„ Вагнер “ игра основна роля в съветската инвазия в Украйна. През юни част от бойците й, предвождани от Пригожин, участваха в протест против военното управление на Русия, който приключи със съглашение. Според което Пригожин трябваше да се отдръпна в заточение в Беларус, а наемниците – в полевите си лагери.

Днес Пригожин уточни, че множеството от бойците на „ Вагнер “ са в отмора. Друга част от наемниците са в Беларус, където образоват армията на страната. Отделно бойци на частната войска се борят в горещи точки в Африка.

Пригожин призна, че след несполучливия протест наемници на „ Вагнер са се присъедили към силови структури на съветската страна, каквото предложение насочи към тях президентът Владимир Путин след метежа.

Украинската контраатака не върви по проект, а Украйна пропилява милионите долари, които Западът ѝ дава под формата на доставка на оръжие. Това разгласи през днешния ден съветският министър на защитата Сергей Шойгу.

„ Очевидно доставяното западно оръжие не води до триумфи на бойното поле, а единствено удължава военния спор “, уточни Шойгу на заседание с управителния състав на въоръжените сили.

Междувременно в съветски ракетни удари по Кривой рог през днешния ден починаха минимум четирима души, измежду които 10-годишно дете и майка му, а над 50 бяха ранени, по данни на украинските управляващи.

Руската администрация на Херсонска област пък заяви, че обитаемоте места по левия бряг на река Днепър не престават да бъдат обстрелвани, като има умрял граждански в град Олешка.

 

trrud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР