Въглищните централи имат своята роля, своето място. Те са една

...
Въглищните централи имат своята роля, своето място. Те са една
Коментари Харесай

Министър Радев: Въглищните централи са съществена част от нашата критична инфраструктура

Въглищните централи имат своята роля, своето място. Те са една основна част от нашата сериозна инфраструктура. Това сподели нощес министърът на енергетиката Румен Радев в предаването „ 120 минути " по бТВ.

Той изясни, че не е знаел, че се приготвят ефикасни протестни дейности. „ При всички положения ефикасни протестни дейности са съществено предизвикателство за една електроенергийна система ", разяснява Радев.

По думите му настояванията на протестиращите за евакуиране на териториалните проекти са странни.

„ Много е необичайно настояването териториалните проекти да не бъдат внасяни понастоящем, а да бъдат оттеглени. Те са единственият инструмент на взаимност, който разрешава да стартираме да решаваме казуса със слона в стаята - годините превземане, че няма да свършим никакъв преход ", разяснява той.

Радев добави, изтеглянето на проектите е отвод и страната ни ще излезе от обстановката на водене на договаряния.

Ефективни протестни дейности на работещите в „ Марица-изток " биха били съществено предизвикателство за електроенергийната система на страната ни, призна Румен Радев.

Енергийната ни инфраструктура е в положително положение и не се постанова повишение на равнището на обезопасяване, съобщи Радев.

България не употребява енергийни запаси от засегнатия от военните дейности сред Хамас и Израел район, означи Румен Радев. „ Естествено всяка война се отразява на пазарите. Така че тази неустойчивост на пазарите може би ще привнесе някакъв проблем, само че все още нямаме индикации. На газовите пазари не може да се приказва за въздействие ", счита той.

Исканият избор на съмнение от опозицията съгласно него е безпочвен.

„ Оставката не е в джоба ми, а в ръцете на премиера. До момента виждам, че той има доверие в това, което върша ", изясни още енергийният министър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР