Въглехидратите са вечният кошмар за хората, които се мъчат да

...
Въглехидратите са вечният кошмар за хората, които се мъчат да
Коментари Харесай

Трикове за сваляне на килограми с въглехидрати

Въглехидратите са безконечният призрачен сън за хората, които се мъчат да смъкват килограми. Само че не можем да свалим последователно и трайно килограми, без да консумираме и въглехидрати. Въпросът е да е по верния метод. Всичко опира до калории, баланс и уместно време, написа Obekti.bg.

Ето някои сигурни трикове, които оферират Bright Side – те ще ви оказват помощ да превърнете въглехидратите в свои другари:

1. Нахут

Нахутът съдържа протеин и редица безусловно незаменими аминокиселини, които се грижат за положителния метаболизъм. Фибрите от своя страна също спомагат при контрола на количеството храна, което консумираме.

Нахутът си отива отлично със зеленчукови супи, сосове и зехтин.

За да свалите още по-бързо килограми, диетолозите предлагат да се заменят продуктите с наситени мазнини с нахут.

2. Царевица

Протеините и витамините, които се съдържат в царевицата, ни оказват помощ да имаме свежа и здрава кожа, коса и нокти. Освен това водят война безстрашно против мазнините и вземат участие в бързото им изгаряне. Освен това в царевицата има фибри, които подтикват работата на червата.

Любопитен факт: Ако смесите царевица с бобови зърна, доста ще ускорите процеса по намаляване, тъй като и двата продукта съдържат нишесте и въглехидрати, които подкрепят храносмилането и метаболизма.

3. Паста

Пълнозърнестата паста би трябвало да бъде главен артикул в листата за диета. Тя съдържа мудни въглехидрати, които ни зареждат с сила и пречистват тялото ни от отрови.

Пастата чудесно се съчетава със зеленчуци. Уверете се обаче, че я готвите ал денте (която да бъде леко твърда при дъвчене).

4. Зелен боб и аспержи

Зеленият боб съдържа калий, който укрепва мускулите и възстановява функционалността на червата. Зеленият боб мощно се предлага на хора, които не употребяват месо поради богатото му наличие на протеин. Този нискокалоричен артикул е изключително желан от тези, които желаят да смъкват килограми, тъй като удължава възприятието на задоволеност.

Аспержите дават същите изгоди за организма – съдържат фибри, огромно количество витамини, спомагат за намаление на кръвното налягане, почистват токсините от тялото и подтикват работата на сърцето.

5. Гъби

Въпреки че гъбите са доста хранителни, не съдържат доста калории. Така да вземем за пример в сурово положение печурките съдържат 27 калории, а пържени – единствено 50.

Аминокиселини, фосфор, натрий, витамини В, С и D трансформират гъбите в едно в действителност потребно ядене. Фибрите и протеините в тях спомагат за по-бързото насищане. Дори съществуват специфични гъбени диети.

6. Ориз

Дивият ориз се счита за един от най-здравословните артикули след зърнените култури. Съдържа минимално количество калории, за сметка на богатото си наличие на фибри, протеини, триптофан и аминокиселини, които съставляват естествено успокоително.

Препоръчително е да консумирате дивия ориз дружно с други артикули, тъй като е тежка храна. Добавете малко бял или кафяв ориз, с цел да балансирате.

7. Картофи

Дали картофите са потребни, или нездравословни за здравето, е един от безконечните въпроси – той е и един от най-спорните измежду диетолозите. Чак пък нездравословни – това е мощно казано. Не всеки знае, че картофите съдържат по-малко количество нишесте спрямо пастата и някои зърнени храни.

Това, което е от най-голямо значение, е методът, по който се подготвят. Печените картофи със зеленчуци и зехтин или варените картофи не вредят на организма, тъй като се съхраняват потребните им субстанции. Избягвайте да консумирате масло и месо с картофите (особено с пържените).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР