Въглехидратите са сред най-противоречивите герои в нашата кухня. От една

...
Въглехидратите са сред най-противоречивите герои в нашата кухня. От една
Коментари Харесай

По кое време да избягваме въглехидратите

Въглехидратите са измежду най-противоречивите герои в нашата кухня. От една страна, те са главен източник на сила, а от друга - повишават равнищата на инсулин и карат телата ни да натрупат непотребни мазнини. И тъй като очевидно и без тях не можем, е добре да сме наясно кога е хубаво да ги заобикаляме.
 Хляб, напълняване, когнитивни проблеми и други неприятности от тестеното произведение
Какво се случва, в случай че прекалим с хляба

Напълняването е най-малкият проблем

Най-вредните въглехидрати са модифицираните. Що се отнася до времето, по което е добре да не ги консумираме, всичко зависи от организма и от метода ни на живот .

Ако не спортуваме и работата ни не е обвързвана с придвижване, то сертифицираният диетолог Реда Елмарди поучава да не ги включваме в едно или две от главните ни ястия.
 Снимка 520946

И противоположното, ако сме дейни денем, не е нужно да сме толкоз деликатни с тях, за сметка на калориите обаче.

Ето за какво диетолозите показват похапването им пред тв приемника за един от най-лошите моменти. Защото точно тъкмо тогава нямаме потребност от сила - метаболизмът се забавя и тялото ни стартира да ги съхранява под формата на мазнини.
 Снимка 520947

" Когато стартираме да одобряваме въглехидратите като наш главен източник на сила, ще сме наясно и по кое време да ги заобикаляме ", споделя Наташа Фъндърбърк, треньор и съветник по хранене от Националната академия по спортна медицина.
 Вечерята, отслабването, стомашните проблеми и по кое време е най-подходящото време за нея
Най-подходящото време за вечеря

Важно е освен какво, само че и по кое време

Затова и експертът по хранене лекар Джош Акс поучава да завършваме с вечерята два-три часа преди лягане . По този метод хем ще помогнем на храносмилането, хем сънят ни ще е по-пълноценен.
 Снимка 520948

А най-добре би било, в случай че вършим пауза от 12 часа през нощта (между вечерята и закуската на идната сутрин), без да хапваме нищо, в това число въглехидрати, написа Eat This, Not That!.
 Овесените ядки, изгодите им за здравето и можем ли да ги консумираме всеки ден
Овесените ядки и изгодите за здравето

Страхотен старт на деня

При всички случаи лекар Акс предлага да наблегнем на непреработените въглехидрати с високо наличие на фибри - зеленчуци, цели части плодове (но не сок), пълнозърнести храни от вида на овес или киноа, сладки картофи, фасул и бобови растения.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР