ва апарата за плазмафереза за лечение на тежки случаи на

...
ва апарата за плазмафереза за лечение на тежки случаи на
Коментари Харесай

Прокурори и следователи дариха два апарата за плазмафереза

ва апарата за плазмафереза за лекуване на тежки случаи на инфектирани с ковид и нужните консумативи за тяхното действие бяха дарени на УМБАЛ „ Св. Анна “ София АД и МБАЛ „ Бургасмед “. Средствата за закупуването са събрани от прокурори, следователи и правосъдни чиновници, които поддържаха благотворителната акция на Асоциация на прокурорите в България (АПБ) и Камара на следователите в България (КСБ). Благородната самодейност бе подкрепена от основния прокурор Иван Гешев и управлението на Прокуратурата на Република България.

Това е второ подаяние на апарати за плазмафереза със средства, събрани от прокурори, следователи и чиновници, в границите на благотворителната акция на АПБ и КСБ. Първото бе направено на 10.12.2020 година, когато по този начин нужната инсталация получиха СБАЛАГ „ Майчин дом “ и Националния център по трансфузионна хематология.

На церемонията в киносалона на УМБАЛ „ Св. Анна “ представителят на основния прокурор Сийка Милева изрази признателност от името на основния прокурор Иван Гешев за присъединяване на всички прокурори, следователи и правосъдни чиновници, които са подкрепили тази благородна идея и са дарили средства за закупуването на още апарати за плазмафереза.

„ Дарените в акцията на Асоциацията на прокурорите и Камара на следователите в България апарати към този момент са четири, следва в идващите дни да бъдат предоставени още четири апарата, които да са там, където е належащо “ добави тя.



„ Използвам опцията да изкажа признателност и към тези магистрати и правосъдни чиновници, които откакто сполучливо се пребориха с коронавирусната зараза, към този момент станаха и донори на плазма. Наистина няма по-голямо задоволство от това да окажеш помощ за спасяването на човешки живот. Кампанията продължава и от време на време прокурори, следователи и чиновници имат предпочитание да дарят кръвна плазма с антитела, по този начин нужна за лекуването на пациенти с по-тежко протичане на заболяването. В навечерието на Коледа и на Нова година, позволете ми от името на основния прокурор, да поздравя всички, да пожелая най-много здраве, тъй като всички се убедихме, какъв брой значимо е то, да благодаря и на всички лекари, медицински служащи и доброволците, на всички, които неуморно не престават да са „ на първия линия “ в борбата с това заболяване. Призовавам още един път – спазвайте ограниченията, вслушайте се в способените отзиви на експертите, пазете себе си и околните си, с цел да можем следващата година по същото време да се насладим на Рождество Христово по метод, по който тази година няма да ни е допустимо “, сподели още Сийка Милева.

Прокурор Милчо Генжов, заместник-председател на АПБ, връчи алегорично дарението на доктор Тинка Данчева – формален представител на управлението на МБАЛ „ Бургасмед “ и пожела здраве и триумф на лекарите в битката с ковид. Следователят Петко Петков, ръководител на КСБ, даде документите за дарението на доктор Николай Андреев – шеф на отделението по Трансфузионна хематология. Той съобщи, че желае алегорично да съобщи страстта, която прокурорите, следователите и правосъдните чиновници са вложили при осъществяването на даренията и че събраната сума е надминала всички предварителни упования.

На церемонията участва и Евгени Иванов, член на Висшия правосъден съвет, който акцентира, че донорите – магистрати и правосъдни чиновници, са посочили, че са хора с основно „ Х” и за тях това е необичаен късмет да оказват помощ в спасяването на човешки животи.



Дарените автоматизирани устройства обезпечават елементарно и бързо събиране на висококачествена плазма, която е съвсем изцяло пречистена от кръвни кафези. Качеството и високото равнище на филтриране на плазмата се дължи на неповторимата технология на работа на апарата - въртяща се мембрана в композиция с дестилация. С една процедура от един донор могат да се съберат до 3 лечебни дози плазма.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР