В зрелищната военна демонстрация на 9 май ще участват над

...
В зрелищната военна демонстрация на 9 май ще участват над
Коментари Харесай

“Терминатор” и кабриолетът на Путин за парада на победата

В зрелищната военна проява на 9 май ще вземат участие над 130 единици военна техника и над 13 600 бойци

Бойната машина “Терминатор ”, наричана палач на танкове, ще бъде измежду атракциите на парада на успеха на 9 май в Москва. Тя е предопределена за военни зони, в които е било употребявано нуклеарно оръжие и оръжие за всеобщо заличаване.

Над 130 единици военна техника, 13 600 военнослужещи и кабриолетът на Владимир Путин ще вземат участие в парада на Червения площад, заяви съветското министерство на защитата. Тази година се празнуват 74 години от успеха на Червената войска над нацистка Германия през 1945 година

Начело на бронираната колона ще бъде съгласно традицията историческият танк Т-34-85. Говори се, че точно той е съкрушил Хитлер във войната. Бронираната машина ще бъде последвана от актуалните коли “Тигр-М ” с бойния модул “Арбалет ”. Ще бъдат показани и противотанковите системи “Корнет-Д ”, и защитните специфични коли “Тайфун ”.

Основна атракция на парада ще бъде кабриолетът Aurus Senat S600, който ще се употребява от съветския президент Владимир Путин за публични събития. Лимузината има 4,4-литров бензинов V8 турбомотор с мощ 600 к.с. и елмотор. В комплект с тях работи 9-степенна автоматизирана трансмисия, а тягата върху колелата се предава от система за непрекъснато цялостно задвижване. Освен това в кабриолета е планувана спомагателна опора, а под челното стъкло

на колите

са инсталирани по

три микрофона

Материалите са водоустойчиви, с цел да понесат възможен дъжд. Предвиден е и специфичен тържествен режим на придвижване, в който скоростта е лимитирана до 20 км/ч, а окачването и трансмисията са оптимално омекотени за най-плавно придвижване по паветата на Червения площад.
Самолетът “Бериев А-50 ” също ще взе участие в парада.

В историческото събитие ще се включи и

новият танк

“Армата ”,

считан от

мнозина

специалисти за

най-хубавия

Той има отдалечено управляема кула и бронирана капсула за екипажа. Бронираната машина разполага с нов дизелов мотор с мощ 1500 конски сили. Огневата мощност на танка се обезпечава от 125-милиметрово оръдие 2А82 - съгласно техническото равнище то, както настояват разработчиците, надвишава 1,2 пъти всички съществуващи танкови оръжия.

Противовъздушната защита ще бъде показана от зенитните ракетни комплекси “Бук-М2 ” и “Тор-М2 ”, ракетно артилерийските комплекси “Панцир-С ” и придобилите популярност поради контракта с Турция и неодобрението на НАТО комплекси С-400. Зрителите на парада ще видят и осъвременения танк Т-72Б3, бойната машина на въздушно-десантните сили БМД-4М, бронетранспортьора БТР-МДМ, самоходната артилерийска установка “Мста-С ”, комплексите “Искандер-М ”, реактивните системи за залпов огън “Смерч ”, бронетранспортьора “Бумеранг ” и други
Танка Армата

Ще бъде показан и нов лек многоцелеви

всъдеход на

базата на Lada4x4

Автомобилът е основан за потребностите на съветските Въздушнодесантни войски и към този момент е пробван по време на ученията “Восток-2018 ”. Десантната “Нива ” е въоръжена с 12,7-милиметрова едрокалибрена картечница 6П50 “Корд ”.

Във въздушната част на парада ще вземат участие 74 летателни машини, разграничени в 17 групи. Ще има четири групи хеликоптери (Ми-26, Ми-8, Ми-28Н, Ми-24 и Ка-52) и 12 групи самолети, измежду които стратегическите ракетоносци Ту-160 и Ту-95МС, бомбардировачът Ту-22МЗ, изтребителите МиГ-29СМТ, МиГ-29, Су-35С, Су-30СМ, изтребителите прехващачи МиГ-31, бомбардировачите Су-24М и Су34. Една от главните атракции ще бъде

презареждането

с гориво по

време на полет

Тази интервенция би трябвало да се извърши от танкера Ил-78 и стратегическия ракетен притежател Ту-95МС.

Финалът на шоуто ще бъде от група щурмоваци Су-25, които ще изрисуват цветовете на съветския трибагреник в небето.

На Червения площад за първа година се чака да има и нови участници - студенти от Московския университет към Министерство на вътрешните работи, звеното на дамите бойци от Военната академия и Кадетския корпус на Следствения комитет. Миналата година над 400 дами от военния университет маршируваха в празничните колони.

Репетициите започнаха от 29 април, като се организират вечер, с цел да не се пречи на московчани. Само на 7 май се направи генерална подготовка денем.

На парада за 74-годишнината от Великата отечествена война няма да бъдат канени водачи на непознати страни, разгласи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР