В зрелищен мач, белязан от агресия, интригуващи моменти и футбол

...
В зрелищен мач, белязан от агресия, интригуващи моменти и футбол
Коментари Харесай

Ливърпул намери сили и вдъхновение да изиграе най-добрия си мач и да нанесе първа загуба на Манчестър Сити

В зрелищен мач, белязан от експанзия, завладяващи моменти и футбол от висока класа Ливърпул победи Манчестър Сити с 1:0 на своя Анфийлд. Мърсисайдци се постановиха над първенеца във Висшата лига с попадение на Мохамед Салах в 76-ата минута.
Успехът в дербито на 11-тия кръг от шампионата е доста скъп за алените, които прекъсват и серия от три следващи срещи без победа. В същото време Сити претърпява първа загуба от началото на сезона и по този метод остава на четири точки зад водача Арсенал.

Ливърпул се изкачва до осмата позиция с 13 точки, на 14 зад артилеристите, като има и мач по-малко.
От първите минути дуелът се игра на доста високи обороти. Ливърпул беше извънредно нападателен от началото, без значение че Юрген Клоп беше направил няколко промени, една от най-интересните беше отсъствието на Трент Александър-Арнолд. До 20-ата минута имаше два точни удара към вратите. Бернардо Силва насочи подобен за Сити, а Диого Жота за домакините. До края на първата част Сити имаше отличен късмет да поведе, само че удар с глава на Ерлинг Холанд беше отразен от Алисон.

Второто полувреме беше още по-зрелищно. Салах проппусна самичък против вратаря в 51-ата минута, когато Едерсон съумя да направи ефектно избавяне. Само две минути по-късно Сити стигна до гол посредством Фил Фоудън, само че той беше анулиран поради нарушаване на Холанд в хода на офанзивата. В 76-ата минута Ливърпул поведе, когато Жоао Кансело не съумя да почисти топката, Салах я пое към централната линия и останал самичък против Едерсон не сгреши - 1:0.
Като цяло Ливърпул имаше по-чистите положения и заслужаваше да победи.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР