В зоопарка в штата Тенеси, САЩ, се случи невероятно събитие:

...
В зоопарка в штата Тенеси, САЩ, се случи невероятно събитие:
Коментари Харесай

В САЩ се роди жираф без петна

В зоопарка в штата Тенеси, Съединени американски щати, се случи необикновено събитие: роди се жираф без петна, оповестява Хайтек.

Този необичаен образец, получил прозвището " най-редкият жираф на планетата ", притегли вниманието освен на зоолозите, само че и на обществеността. Липсата на петна обаче може да аргументи скорошната му крах.

Мрежестият жираф, както го класифицират учените, е подвид на жираф, който населява Африканския рог (Сомалийския полуостров).

В природата от този тип са останали единствено към 8500 индивида. Петната по тялото на жирафа играят основна роля за оцеляването му, като го маскират от хищници и оказват помощ за контролиране на телесната температура.

Липсата им при новороденото жирафче може да понижи възможностите му за оцеляване, изключително заради прегряване.

Бебето жираф към този момент впечатлява с размерите си: височината му е 1,8 метра, макар че е единствено на няколко седмици.

И до момента в който зоологическата градина в Тенеси организира конкурс за най-хубаво име за най-новия член на своето " семейство ", дивите популации на жирафи претърпяват сложни времена. През последните...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР