В знак на солидарност с Израел над 10 хиляди души

...
В знак на солидарност с Израел над 10 хиляди души
Коментари Харесай

Над 10 000 души се събраха в Берлин в подкрепа на Израел

В знак на взаимност с Израел над 10 хиляди души се събраха в центъра на Берлин. В проявата се включиха представители на всички политически сили без крайнодясната партия „ Алтернатива за Германия “.

Широко обединяване на разнообразни организации, политически партии и църкви разгласи протест против антисемитизма и за взаимност с Израел пред Бранденбургската врата в Берлин. По самодейност на Германско-израелското сдружение в него вземат участие съвсем всички партии и религиозни общности, както и синдикати и работодателски организации.

Федералният президент Франк-Валтер Щайнмайер откри митинга.

Мотото е " Да се надигнем против терора, омразата и антисемитизма - в взаимност и съпричастност с Израел ".

Като цяло събитието е ориентирано към народа на Израел и към всички други жертви на " Хамас ", се споделя в апела, оповестен в четвъртък:

" Към тях желаеме да изразим нашето състрадание и нашата неограничена взаимност. "

Председателят на Германско-израелското сдружение Фолкер Бек изясни авансово на конференция в Берлин, че е нужна ясна позиция от страна на обществото. Защитата на съществуването на Израел е въпрос и на немското гражданско общество в цялата му просторност.

" Ние няма да оставим евреите в нашето общество сами в тази обстановка и желаеме да покажем знак за храброст, взаимност и ще застанем до тях ", сподели Бек.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР