В знак на съпричастност към загиналите и пострадалите от потопа

...
В знак на съпричастност към загиналите и пострадалите от потопа
Коментари Харесай

Пловдив направи голям жест: отменя веселбите по случай Съединението, с парите ще купи помощи за бедстващите


В знак на съпричастност към починалите и потърпевшите от потопа по Южното Черноморие столицата на Съединението – Пловдив, направи извънреден и човешки жест: кметът на Община Пловдив Здравко Димитров анулира плануванаъа за довечера концертна стратегия в центъра на града, в това число и тази на Античния спектакъл.

Отменят се също тържествената заря във връзка 138-та годишнина от Съединението на България и обичайният банкет на кмета. По предписание на Здравко Димитров със средствата, планувани за него, незабавно ще бъдат закупени хранителни пакети за бедстващите в засегнатите от вчерашния пъклен проливен дъжд селища.

В програмата по отбелязването на 138-ата годишнина от Съединението на България и Празник на Пловдив въпреки всичко остават по-скромните и не по този начин шумни публични прояви:

Тържествен молебен в Катедрален храм „ Света Богородица “; Полагане на венци и цветя пред Паметната плоча на майор Райчо Николов; Церемония по връчване на оценката „ Почетен жител на град Пловдив “ на музиканта Огнян Видев и артиста Стоян Сърданов; показване на изложбата „ Дарителството има значение “ в Регионален исторически музей. Ще се организира и тържествената вечерна инспекция по случай празника.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР