В знак на съпричастност граждани, членове на мото клубовете Диви

...
В знак на съпричастност граждани, членове на мото клубовете Диви
Коментари Харесай

Варненци протестираха срещу войната по пътищата

В знак на съпричастност жители, членове на мото клубовете " Диви деца " и " Вокил ", майката на Лора - Нели Петрова, Невена Иванова от фондация " Добровотворци ", поставиха цветя на пешеходната пътека на бул. " Осми приморски полк ", където преди 12 години почина 20-годишната Лора.

Протестиращите желаеха незабавна смяна на Закона за придвижване по пътищата и ожесточаване на глобите за превишена скорост и неправоспособни водачи, както и младите водачи да са с компаньон.

Припомняме, че 20-годишната Лора Казанлиева беше блъсната и убита на пешеходна пътека на 17 юли 2011 година Наказанието, което мотористът Деян Станчев получи след съглашение с прокуратурата, беше 2 години отнемане от независимост, отсрочено с 4 години изпитателен период, както и 2 години без право да ръководи МПС, напомня БНР.

Национален митинг против войната по пътищата ще се организира през днешния ден. Участниците в него ще блокират основни кръстовища и невралгични сектори с гледище за предприемане на ефикасни ограничения за пътната сигурност и санкции за водачите, предизвикали произшествия.

От 11 до 11.30 часа протестиращи ще блокират придвижването по пътя Бургас - Созопол и по пътя София - Варна, в региона на Момина чешма при Търговище.

Родители, чиито деца са станали жертви на войната по пътищата ще блокират също в 11 часа придвижването по пътя Хасково -  Димитровград и Тополовград - Елхово.

Ще стачкуват и поданици на Варна, Шумен, Стара Загора и Казанлък.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР