В знак на протест срещу замразяването на заплатите на нивото

...
В знак на протест срещу замразяването на заплатите на нивото
Коментари Харесай

Полицията в Румъния няма да глобява от днес заради замразени заплати

В знак на митинг против замразяването на заплатите на равнището от декември 2020 година, служителите на реда в Румъния от през днешния ден няма да постановат санкции, а ще издават единствено писмени или устни предизвестия, оповестява в. "Адевърул ".

Това е първата мярка, планувана в проект за протестни акции, за който се договориха четири полицейски синдиката след известието на премиера Флорин Къцу за заледяване на заплатите в бюджетния бранш през 2021 година

"Ако не бъдем съветвани и отсъства предпочитание за унищожаване на тази неправда, каквото съставлява замразяването на заплатите на служителите на реда, ще бъдем длъжни да използван всичките три стадия на форми на митинг ", показаха синдикатите в общо изказване.

Козмин Андрейка, водач на синдиката Еуропол, посочи, че не би трябвало да остава усещането, че полицията ще остави нарушителите да вършат каквото си изискат. "Говорим единствено за санкциите, не и за действията от наказателно естество ", уточни той пред в. "Либертатя ".

Новото румънско държавно управление, встъпило в служба на 23 декември 2020 година, утвърди изключително разпореждане, с което замрази заплатите в бюджетния бранш през 2021 година Минималната работна заплата пък бе увеличена единствено със 70 леи брутно (28 лева.). Работещите в редица бюджетни браншове към този момент проведоха митинги против решението, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР