В знак на протест срещу българското решение за ВЕТО за

...
В знак на протест срещу българското решение за ВЕТО за
Коментари Харесай

Гавра: Младежи от ВМРО-ДПНЕ запалиха българското знаме и се похвалиха във фейсбук

В знак на митинг против българското решение за ВЕТО за европейската интеграция на Македония, членове на младежката организация на ВМРО-ДПМНЕ в Гази Баба възпламениха националното знаме на Република България и се похвалиха с това с видео във Фейсбук.
Видеото е озаглавено „ Отговор на общата история “. За това осведоми македонската „ Народоосвободителна въстаническа армия ТВ”.

До този миг ръководителят на опозиционната партия Християн Мицкоски не е реагирал. ВМРО-ДПМНЕ обнародва декларация, в която споделя, че нито партията, нито младежката й организация стоят зад фейсбук-канала, на който бе пуснат клипа. " Това са шовинистични и УДБА-шки способи, прилагани от държавното управление и ориентирани към ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски ", настояват опозиционерите. Те не осъждат вандалския акт, а считат, че става дума за " отклонение на вниманието на обществото от злополуката в опазването на здравето и политическата рецесия, откакто получи несъгласие от източната съседка ".

Остро реагира обаче Министерството на външните работи на Северна Македония, което осъди поругаването на българското знаме. „ След публикуването на видео в обществените мрежи, на която се вижда по какъв начин се пали знамето на Република България, осъждаме остро този акт като на ниска цена и несполучлив опит да се провокира ненавист измежду жителите на двете страни, както и да се навреди на репутацията на Република Северна Македония “, се споделя в позицията на външно министерство.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР