В знак на почит към личността на първата дама на

...
В знак на почит към личността на първата дама на
Коментари Харесай

Столична община с инициатива в почит на Невена Коканова

В знак на респект към личността на първата дама на българското кино и по случай деня на българската просвета и словесност, Столична община /СО/ възнамерява слагането на незабравим знак върху обичаната скамейка на Невена Коканова в градината пред храм "Свети Седмочисленици ". Това оповестиха от Следствен отдел към окръжна прокуратура.

След подготовки в Сатиричния спектакъл актрисата е обичала да си почива пред църквата, в която е била и кръстница на доста деца. Скоро всеки ще може да види и да поседи на обичаното място на превъзходната Невена Коканова.

Точно в деня на българската просвета и славянска книжовност в столицата стартират специфични литературни направления, водени от известни български писатели, които са проведени от фондация "Прочети София " с поддръжката на стратегия "Култура " на Столична община, показаха още от Общината. В 12.00 ч. разходката ще стартира от площад "Журналист " и ще бъде водена от Миглена Николчина. Тя е професор в катедрата по доктрина на литературата към СУ "Св.Климент Охридски " и създател на книги с белетристика, лирика, теоретични и литературно-исторически проучвания. Миглена Николчина е избрала квартал "Лозенец ", който се свързва с имената на Елин Пелин, Валери Петров, Дора Габе, Богомил Райнов, Ангел Каралийчев и Иван Методиев. Повече информация за самодейността има във фейсбук страницата и на адрес: https://www.facebook.com/LiteraryWalks/.

В 13.00 ч. ще стартира литературната разходка, проведена от "читАлнЯта ". Този маршрут стартира от павилиона на самодейността в Градската градина и ще мине през някои от най-интересните забележителности, свързани с българската литература и най-обичаните ни писатели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР