В значим ход към подобряване на условията на труд и

...
В значим ход към подобряване на условията на труд и
Коментари Харесай

Законът за МВР претърпя реформа: По-високи заплати за полицаите

В важен ход към възстановяване на изискванията на труд и справедливостта във възнагражденията , българският парламент дефинитивно одобри на второ четене революционни промени в Закона за Министерството на вътрешните работи /МВР/. Тези промени, планувани да влязат в действие от 1 януари 2025 година, плануват въвеждането на нов механизъм за установяване на заплатите за най-ниските заемани длъжности в Министерство на вътрешните работи, което съставлява забележителен прогрес в региона на вътрешната сигурност и публичния ред.

Съгласно новата система главното месечно заплащане за държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи за най-ниската служба ще се дефинира въз основа на междинната работна заплата за страната за второто тримесечие на миналата година, съгласно публични данни от Националния статистически институт /НСИ/. Това съставлява основна смяна от предходната процедура, при която размерът на възнаграждението се определяше годишно със закона за държавния бюджет.

Месечното заплащане ще се усилва със характерен коефициент според от заеманата служба. За най-ниската изпълнителска служба коефициентът е открит на не по-малко от 1,2, до момента в който за младша изпълнителска служба – на не по-малко от 1,0. Тези коефициенти бяха увеличени след публицистично предложение от Младен Маринов /ГЕРБ-СДС/, което отразява устрема към повишение на стандартите за заплащане в Министерство на вътрешните работи .

Промените също по този начин включват нови разпореждания за установяване на възнагражденията за чиновници с друго обучение , като слагат основите за годишно преизчисляване на базовите размери на заплатите, осигурявайки по този метод тяхната новост и правдивост.

Един от основните аспекти на нововъведенията е и смяната в определянето на стипендиите за курсантите в Академията на Министерство на вътрешните работи , което подсигурява, че тяхното заплащане ще се актуализира в сходство с общото нарастване на заплатите в министерството, наблягайки смисъла на подготовката и образованието на бъдещите чиновници в областта на вътрешната сигурност.

Българският парламент слага началото на нова епоха в ръководството на човешките запаси в бранша на вътрешната сигурност, създавайки тласъци за привличане и задържане на дипломиран личен състав в Министерство на вътрешните работи и подобрявайки изискванията на труд за чиновниците , които всекидневно подсигуряват сигурността и спокойствието на обществото.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР