В Златоград днес е празник. От рано сутринта в родопския

...
В Златоград днес е празник. От рано сутринта в родопския
Коментари Харесай

Народът чака Цецо да цъфне по потури и калпак в Златоград, там се въртят чевермета

В Златоград през днешния ден е празник. От рано сутринта в родопския град се въртят чевермета, 111 каба гайдите ще огласят планината.
„ Всяка година за празника на града подготвяме по 150 чевермета. Това изисква доста време и по тази причина идваме от вечерта, с цел да може да ги приготвяме”, изясни Гичо Кабаков, занаятчия готвач, който се занимава с тази активност към този момент 40 години.

Той образова за майстори на чевермета младежи от Рудозем. Твърди, че с цел да стане едно чеверме, са нужни най-малко 6 часа. А по-късно денем празникът ще продължи на градския площад.

Стана традиция всяка година вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов и неговата свита да се появяват на празника, облечени в национални носии. След това пиарите му пускат в медийното пространство фотоси от събитието, с цел да покажат, че за Цецо няма по-мило от българската традиция. Всички тръпнат в очакване дали след скандалните разкрития за жилището с асансьора, той ще цъфне отново по потури и калпак, демонстрирайки близостта си с народа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР