В здравното министерство обсъждат модел за реформа в здравеопазването, който

...
В здравното министерство обсъждат модел за реформа в здравеопазването, който
Коментари Харесай

МЗ не казва дали иска втора вноска за здраве

В здравното министерство разискват модел за промяна в опазването на здравето, който да е подготвен до края на септември , оповестиха от Министерство на здравеопазването.

От там осведомят, че депутатите от 44-то национално заседание са поискали от здравния министър Кирил Ананиев да показа нов здравен модел, който да е минал необятно публично разискване.

 20,40 лева месечно дължат безработните за здравни вноски
20,40 лева месечно дължат безработните за здравни вноски

От Национална агенция за приходите припомнят, че срокът за внасяне на тези вноски е до 25-то число на месеца, идващ месеца, за който се отнасят

В Министерството на здравеопазването от началото на седмицата се организират интензивни работни срещи с представители на съсловните организации, университетските, регионалните, общинските и частните лечебни заведения , пациентски организации, синдикати, работодатели, институции и други

От ведомството на Ананиев не дават никаква информация за параметрите, които са заложени в новия модел, нито какви са критериите, на база на които той ще бъде оценен.

 Кирил Ананиев да приготви нова методика за финансиране на общинските лечебни заведения Обновена
Кирил Ананиев да приготви нова методика за финансиране на общинските лечебни заведения

До 3 месеца приготвят идея за излекуване на лечебниците

Целта на предварителните диалози е да се обменят, обсъдят и показват хрумвания и оферти, както и насоки за смяна или рационализиране на сегашния здравноосигурителен модел. Целта е да се реализира оптимален публичен спор и консенсус по отношение на измененията в сегашния здравноосигурителен модел или неговото рационализиране, твърдят от Министерство на здравеопазването.

За министерството са значими позициите на всички страни в този развой - позициите на пациентите, съсловието, работодателите и синдикатите .

Всички положителни хрумвания и оферти ще бъдат оценени и систематизирани. Министър Ананиев ще ги показа на публично проведена Национална кръгла маса на 26 септември , афишират от ведомството. На форума ще има и интернационално присъединяване, с което се слага началото на идващ спор за промяната в опазването на здравето .

 Симеонова трансферира белодробно болните за трансплантация към Фонда за лекуване в чужбина
Симеонова трансферира белодробно болните за трансплантация към Фонда за лекуване в чужбина

Не било обвързване на ИАТ да търси предложения на пациентите за трансплантация в чужбина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР