В здравеопазването трябва да има система, която да заплаща за

...
В здравеопазването трябва да има система, която да заплаща за
Коментари Харесай

Дариткова: В здравеопазването трябва да има система, която да заплаща за получен резултат

В опазването на здравето би трябвало да има система, която да заплаща за получен резултат. Това разяснява в предаването „ Метроном “ на Радио „ Фокус “ доктор Даниела Дариткова, ръководител на здравната комисия в Народното събрание. По думите ѝ контролът ще бъде ефикасен посредством основаване на национална здравно-информационна система.
" Така или другояче като ръководител на Надзорния съвет на НЗОК Кирил Ананиев няма директен ангажимент да управлява системата. В ролята си на министър той е този, който ще осъществя националната здравна политика, както е записано в основополагащите закони за здравната система. Контрол може да се откри и да бъде той ефикасен единствено посредством основаването на добра, единна Национална здравна осведомителна система. Това сме заложили като първи приоритет в програмата си. Това беше очебийно и в залата на Народното събрание след клетвата от Кирил Ананиев като негов основен приоритет ", изясни доктор Дариткова.
Tя посочи, че функционалностите на министъра на опазването на здравето ще бъдат доста по-широки. А самият министър би трябвало да откри опция да ръководи всички процеси, които да подсигуряват по-доброто публично здраве, а освен функционалностите на НЗОК, добави тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР