В завод 3 при нарушаване на инструкциите за безопасна работа

...
В завод 3 при нарушаване на инструкциите за безопасна работа
Коментари Харесай

Николай Ибушев, изп. директор на “Арсенал”: Инцидентът е станал заради нарушение на инструкциите за безопасност

В цех 3 при нарушение на инструкциите за безвредна работа умира един служащ, различен е тежко опърлен. Това сподели каза пред публицисти изпълнителният шеф на цех “Арсенал” Николай Ибушев.

Той разясни, че случаят е зародил в помещение, където има смесител – миксер за димна примес. Миксерът се задвижва от пулт, който се намира отвън помещението. “При затворена врата в същия миг по неразбираеми за нас аргументи двамата служащи се озовават вътре с работещ миксер. В този миг, случвайки се нещо в самия миксер, той се възпламенява и пламъкът обгаря двамата. Първият е смъртен случай, вторият е тежко ранен в болничното заведение. Какво е положението му не мога да кажа”, разясни Ибушев.

Той сподели също, че инструкцията ясно и тъкмо указва, че миксерът би трябвало да се включи при затворена врата без да има в помещението хора. Към момента има назначена комисия, която ще разпитва очевидци, ще проверява, в случай че има материални доказателства.” Едно е ясно, че има още веднъж нарушаване на инструкциите за безвредна работа, както се получава в такива случаи, имаме и инцидент”, сподели Ибушев. Той разясни, че по данни на станцията, която прави замервания, няма обгазяване в региона. Спокойно протича и работният развой в завода: “Няма никакви аргументи за безпокойствие измежду населението”, безапелационен бе Николай Ибушев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР