В завладяната държава процеса на взимане на решения е изнесен

...
В завладяната държава процеса на взимане на решения е изнесен
Коментари Харесай

Зам.-министърът, хвърлил оставка след отстраняването на Янев: Взимаха се решения под натиск


В превзетата страна процеса на взимане на решения е изнесен отвън законните органи на ръководството. В нея хората не са значими, решенията се вземат не в полза на хората, а на избрани кръгове. Ние сме в перманентна рецесия. Свидетели сме на една засдълбочаваща се политическа рецесия и една незаинтересованост в гражданското общество. Това заяви бившият заместител на ген. в Министерството на защитата Ралица Симеонова в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз.

По думите ѝ икономическата ни система не е ефикасна, тъй като не генерира богатства за хората, които да им обезпечат естествен живот. „ Има доста проблеми и те не са инцидентни. Изправени сме пред демографска злополука, която заплашва националната ни сигурност “, изясни тя.

Симеонова разкри, че когато е била част от държавното управление е видяла, че има индикации за тежки зависимости. „ Решенията, които се взимаха бяха под напън. Скандализира ме невъзможността да се дефинират националните ползи. Нямам по какъв начин да се чувстваш българин и да не можеш да го направиш “.

Тя разяснява и възможния нов политическия план на.

„ Събираме хора, които да работят по логичен метод за страната си. Целта ни е да създадем един логичен план. Времето не е значимо, а съответните политики, върху които ще се фокусираме “, разкри Ралица Симеонова.

На въпрос дали Мая Манолова ще е част от новия план, Симеонова отговори: „ Върви партийно строителство, само че нямаме съдействие и тя няма да е част от него. Правим нов план с нова визия. Имаме положителни специалисти, генерираме и още – това е развой на създаване на потенциал в обособени области “.

На въпрос дали има обединения, с които не биха преговаряли, някогашният зам.-министър на защитата съобщи: „ Няма да чертаем разграничителни линии. Бихме разговаряли с всеки, който води национално-отговорна политика “.

Тя даде и оценката си за кабинета „ Петков “. „ Това държавно управление е неповторимо по своята същина. То с изключение на, че не може да овладее рецесиите, а и самото основава рецесии, с които не може да се оправи. Властта за нас не е самоцел, а средство за осъществяване на съответни политики “, сподели още Симеонова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР