В зависимост от броя на случаите на ковид в Германия,

...
В зависимост от броя на случаите на ковид в Германия,
Коментари Харесай

Германия се надява скоро да разхлаби мерките

В взаимозависимост от броя на случаите на коронавирус в Германия, доста от ограниченията могат да отпаднат, осведоми DPA.

Министърът на правораздаването Марко Бушман предизвестява, че обстановката може да не бъде по този начин оптимистична, в случай че се появят нови разновидности на вируса. За в този момент рестриктивните мерки остават, само че за смяна в обстановката са виновни провинциите в страната. Някои от районите облекчават разпоредбите.

Нощните клубове остават затворени, а в заведения за хранене, питейни заведения и други обекти ревизират за ваксини и проби на посетителите. Провинция Шлезвиг-Холщайн да вземем за пример не постанова ограничаване за посещаване в магазините, добавя DPA.

Здравните специалисти в страната не са на същото мнение като политиците, защото считат, че популацията на Германия не е задоволително имунизирано с цел да има разхлабване. 74,01% от популацията на Германия е имунизирано, а повече от 50% са с спомагателни бустери.

По мнение на здравните специалисти възрастните към момента са изложени на риск от коронавирус. Вариантът Омикрон има по-лека симптоматика, само че е към момента прекомерно рано за остарелия метод на живот. Общата статистическа картина на заболелите дефинира общо над 10 милиона заболели от началото на пандемията, а умрелите са към 118 170, подчертава DPA.

Припомняме, че в края на предишния месец Германия означи рекордните 200 000 нови случая на болни за денонощие и обстановката остава тежка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР