В затворени бели ковчези бяха погребани баба и внуче –

...
В затворени бели ковчези бяха погребани баба и внуче –
Коментари Харесай

Световрачене плаче: Погребаха Дарина и внукът й Георги в бели ковчези, а по време на опелото се случиха куп неща, смразяващи кръвта

В затворени бели ковчези бяха заровени баба и внуче – Даринка Велева и Георги Стойков от софийското село Световрачене, които починаха при злополуката край Своге в събота.

Както БЛИЦ към този момент писа през днешния ден Световрачене се сбогува с четири от жертвите от автобуса-ковчег .

Над 100 души се събраха, с цел да изпратят в последния им път 58-годишната Даринка и 14-годишния й внук Георги. Опелото им бе осъществено не в църквата на селото, а под навеса на траурната зала, която се намира до гробището. Край двата затворени бели ковчега, отрупани с бели и червени цветя, ридаеха десетки хора. Прималелите родители на Георги седяха на столове, а до тях другата баба на момчето. Майката на починалия младеж беше съвсем отпусната върху брачна половинка си и не откъсваше взор от двата ковчега. Двайсетина момчета и девойки - съученици и другари на Георги, стояха в непосредствена непосредственост до ковчега му, ридаейки неутешимо, написа в. Монитор.

Дни преди нещастието край Своге мъртвата баба на умрелия Жорко направила нещо супер необичайно

По време на опелото, което продължи към час, една жена припадна. Настана къса блъсканица, дадоха й стол да седне и една жена стартира да мери кръвното й. Това смути свещеника, само че той продължи със словото си към опечалените, в което сподели, че умрелите са се прибирали от поклоничество и последното нещо преди гибелта им е било поклонението пред господ в манастира и общението с него.

През сълзи някои от хората разясниха между тях ужасии, за които са чули – за помлените тела на жертвите на жестоката злополука, за строшени кости, които пробили плътта на открито.

Възрастна жена с помръкнало лице разказваше, че доста желала да отиде на тази екскурзия, само че не съумяла и в този момент е на гробището, с цел да ги изпраща жертвите една след друга. В ръцете си дамата стискаше рози от градината и хлипаше. Сутринта същия ден бе заровен 80-годишен мъж, а до момента в който околните на Даринка и Георги се сбогуваха с тях, в църквата в селото започваше опелото на починалата Славка Колева.

БЛИЦ напомня, че в дъждовно време водачът на рейс МАН Григор Григоров, на 59 година, загуби ръководството и автобусът падна в бездна – 17 починаха и 21 са ранени. Болшинството от пътуващите са част от фолклорния състав „ Иглика “ на Световрачене. Същия ден били на събор за надпяване и на връщане минали през манастира „ Седемте престола “. Минути по-късно рейсът полетял в дълбоката бездна.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР