В засегнатия от наводненията район на Тесалия в Централна Гърция

...
В засегнатия от наводненията район на Тесалия в Централна Гърция
Коментари Харесай

Продължава кризисната ситуация в засегнатите райони от наводненията в Гърция

В засегнатия от наводненията регион на Тесалия в Централна Гърция равнищата на водата остават към момента високи, а гръцките управляващи не престават с напъните за отваряне на пътните артерии, както и за откриването на мъртви животни, които съставляват заплаха за обществетото здраве, съобщи гръцката телевизия „ Скай “.

Смята се, че повече от 110 хиляди животни и птици са се удавили и главната грижа на управляващите е незабавната им кремация или закопаване, с цел да се предотврати разпространяването на заразни заболявания.

Подобряване на ситуацията има на пътната мрежа в Лариса, Кардица и Трикала, където всички съществени пътища са отворени, като се изключи връзката сред Трикала и Лариса. Въпреки това за следващ ден остава затворена автомагистралата Атина-Солун, проблеми има и по железопътната мрежа. Отцепени остават селата в общините Килелер, Агия и Фаркадона.

Посевите и животновъдните ферми в селата на Кардица са потънали в тиня, а крайречните региони на Лариса наподобяват на мочурище, оповестява „ Скай “.

Продължават и проблемите с водоснабдяването. Водата към момента е негодна и в следствие се усилват случаите на гастроентерит. През последните два дни в засегнатите региони са признати 1396 души с разнообразни здравословни проблеми, от които 48 с гастроентерит.

Пожарната работа е получила 11 735 сигнала за изпомпване на вода и премахване на дървета, а до през днешния ден е направила общо 4594 избавителни интервенции на хора, от които 807 по въздух, написа Българска телеграфна агенция.

Все още се поставят големи старания за преодоляване на водите от прелялата река Пеней край Лариса.

Опасност от преливане има и за езерото Карла край Волос, където равнището на водата обезпокоително се е повишило. Кметът на община Килелер Танасис Насиакопулос заяви, че в случай че водата се увеличи с още 60 см, езерото ще прелее и ще наводни село Сотирио.

Средиземноморския циклон „ Даниел “, който остави след себе си големи материални и инфраструктурни вреди, лиши живота на 15 души в Гърция и остави стотици други без домове, храна и вода.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР