В заповедта е посочено още, че П.Л. набавял и предоставял

...
В заповедта е посочено още, че П.Л. набавял и предоставял
Коментари Харесай

Задържаха българин, извършил дипломатическа измама за 334 000 евро

В заповедта е посочено още, че П.Л. набавял и предоставял подправени, изключително предпазени персонални документи - дипломатически паспорти на непознати жители, както и испански персонални карти на част от тях. Пред потърпевшите П.Х. се представял с друга идентичност, въвеждайки ги в подвеждане, че е дипломат на Федерация Сейнт Китс и Невис.

По този метод П.Л. заблудил потърпевшите, че може да присъди дипломатически статут, както и да им издаде задгранични паспорти и автомобилни регистрационни номера. Измамените непознати жители са повече от 10. Общата стойност на настъпилата вреда възлиза на 334 000 евро.

Престъпленията, за които е издадена ЕЗА от австрийската прокуратура подхождат на закононарушението машинация по смисъла на чл.210 и чл.211 от българския Наказателен кодекс.

П.Л. е открит и арестуван от органите на реда на яхта в гр. Поморие. По време на задържането си в началото се е показал за непознат жител, твърдял е, че не знае български език и е изискал преводач от френски или испански.

Предстои Окръжна прокуратура-Бургас да изиска от съда във връзка с П.Л. да бъде постановена мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР