"В западните райони времето ще бъде слънчево, докато на изток

...
"В западните райони времето ще бъде слънчево, докато на изток
Коментари Харесай

Мор от Сахара иде към България! Температурите скачат до 40 градуса, ето кога

"В западните региони времето ще бъде слънчево, до момента в който на изток в следобедните часове ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, която ще даде интензивни превалявания в източните региони. В останалата част в страната ще бъде най-вече слънчево времето ", казасиноптикът Александрина Янкова.

Тя добави, че във вторник преваляванията ще доближат до западните региони, само че ще бъдат краткотрайни.По думите ѝ в сряда и четвъртък ще се любуваме на повече слънчеви часове и топъл въздух от Сахара ще обхване страната, а температурите ще се покачат.Синоптикът уточни, че в сряда ще има превалявания в Централна България в следобедните часове.

"На обособени места има условия за интензивни краткотрайни превалявания. Първият ден на юли стартира с доста слънце.Така че всички, които са решили да се насладят на първия изгрев на юли месец, би трябвало да бъдат спокойни. Има възможност по северното крайбрежие да превали, само че това ще бъде в следобедните часове ", разясни Янкова предBulgaria ON AIR.

Тя изясни, че в планините ще има повече слънце в утринните часове, само че в следобедните часове хората би трябвало да бъдат деликатни, тъй като има опция за гръмотевични стихии. Синоптикът обърна внимание, че към 22 юли може да чакаме горещини с над 40 градуса температури тук-там.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР