В западните медии се появи версия за възможните извършители на

...
В западните медии се появи версия за възможните извършители на
Коментари Харесай

The Washington Post: Полша и Украйна стоят зад експлозиите на Северен поток

В западните медии се появи версия за вероятните причинители на офанзивата против " Северен поток ", довела до прекъсването на газопровода.

Както съобщи вчера The Washington Post, евентуално уредник на детонациите в Балтийско море, в допълнение към Украйна, може да бъде Полша.

Изданието посочва източник на информация немското следствие, по време на което се оказа, че участващият в случая транспортен съд Andromeda е бил нает от двама жители на Украйна, а полската компания е работила като наемател.

Официалните следователи допускат, че държавните управления на двете страни са забъркани в детонациите. В отговор на предлагането външнополитическият представител на Варшава изясни, че изводите са неправилни, като уточни, че самата измама може да е провокация, а неин основател е Русия.

Авторите се базират и на мнението на някогашни полски чиновници, които също считат, че Варшава надали би се осмелила да предприеме сходна стъпка, макар че беше изрично срещу плана на Северен поток.

Причината за това отвращение те назовават ​​нарушаването на съюза в поддръжка на Украйна на Запада, което би довело до бойкот.

Припомняме, че детонациите на газопроводите " Северен поток " и " Северен поток-2 " на компанията Nord Stream Aktiengesellschaft станаха в нощта на 25 против 26 септември предходната година. Това докара до две съществени течове на гориво при SP-1 и едно при SP-2. Няколко дни по-късно шведските управляващи оповестиха приключване в датската зона.

Характерът на вредите накара специалистите да приказват за присъединяване на държавни управления в бойкот, защото подготовката на терористична офанзива от такова равнище е невъзможна за група частни лица.

В Съединени американски щати по време на следствието се появи " украинска версия " на детонациите.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР