В западната половина от страната от днес свали дъжд, така

...
В западната половина от страната от днес свали дъжд, така
Коментари Харесай

Синоптик: Януари ще доведе закъснялата зима, която чакаме

В западната половина от страната от през днешния ден смъкна дъжд, по този начин ще е до края на първото десетдневие – до към 6 и 7 януари, когато температурите постепенно стартират да се намаляват, означи в предаването "Тази заран " по бТВ синоптикът Анастасия Стойчева.

Януари ще докара закъснялата зима, която чакаме, уточни тя.

"В Рило-родопската област имаме насъбрани количества от над 400 литра на квадратен метър, което е 4-5 пъти над нормите ", изясни тя. По думите й в страната, в това число и в източните региони, е имало задоволително превалявания, които да компенсират сушата от летните и есенните месеци. Температурите през декември също са били над междинните за страната.

Най-ниските температури, които чакаме през януари са -10 и -15 градуса, предвижда Анастасия Стойчева. "Това ще се случва след прекосяването на студени атмосферни фронтове, изясняването и стихването напразно. Най-често това са температури в котловините. Най-високите температури ще са сред 10 и 15 градуса ", означи тя.

"Към края на десетдневието и началото на второто десетдневие сняг ще има в доста региони на страната, без източните. Има огромна възможност да се натрупа снежна завивка. От 10 януари нататък температурите ще са подобаващи за снеговалежи ", сподели синоптикът. По думите и ни чака зима с повече превалявания, като захлаждането стартира след Йордановден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР