В залата, в която се провежда временната комисия, липсват народните

...
В залата, в която се провежда временната комисия, липсват народните
Коментари Харесай

Тричане и цирк: ГЕРБ, ДПС и ИТН скочиха срещу ПП-ДБ на комисият...

В залата, в която се организира краткотрайната комисия, липсват народните представители от ГЕРБ-СДС. Така комисията има плаващ кворум, защото депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи влизаха и излизаха.

 

Депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид в началото направи процедурно предложение, като помоли ръководителят на краткотрайната комисия Никола Минчев още един път да направи инспекция на кворума, защото подобен в началото не е имало. " Стига сме правили предизборна акция на ПП-ДБ. Проверете кворума, има си правила, има си устав. Бяхте отхвърлен като ръководител на Народното събрание, но явно би трябвало да бъде отхвърлен и от краткотрайната комисия, за да може да се научите да спазвате разпоредбите ", заяде се Хамид Хамид.

Никола Минчев въпреки всичко направи инспекция на кворума и уточни, че в залата участват осем народни представители. " Няма кворум, само че продължаваме с чувания и разисквания. Няма логичност една краткотрайна комисия да не може да открива съвещание заради липса на кворум и неспособност за приемане на дневен ред ", изясни Минчев.

 

Хамид Хамид му репликира и съобщи, че с едно нарушаване не може да се санира друго нарушаване. Какъв е дневният ред на съвещанието и кой го е приел, запита Хамид. Той се закани, че в утрешния ден на съвещанието на Народното събрание от парламентарната група на ДПС ще внесат план за решение Никола Минчев да бъде отхвърлен като ръководител на краткотрайната комисия.  " Атанас Атанасов доста плака през днешния ден, доста огромно оскърбление претърпя, тъй че заслужава да е ръководител на краткотрайната комисия ", сподели Хамид. След което и излезе от залата, където се организира съвещанието.

 

Впоследствие в залата, в която се организира краткотрайната комисия, влезе депутатът от ГЕРБ-СДС Маноил Манев. Според него пред залата трябвало да написа, че това е избирателен щаб на ПП-ДБ. " Разпускайте го този цирк, разпускайте предизборната акция и когато стартира, да я създадем както би трябвало ", прикани той. Според Маноил Манев в комисията се викат хора да бъдат не разпитвани и да излезе истината за Нотариуса, " викаме хора, тричаме ги ".

Мирослав Иванов от ПП-ДБ съобщи, че се търсят обикновени причини, с цел да не се организира съвещанието.

В саботирането на съвещанието, на което участва и градският прокурор Илияна Кирилова, която предходната седмица отказа да пристигна, се включи и депутатът от Българска социалистическа партия Зафиров, за който това е изгубено време и взе участие като фен в  " фамилните вражди " на сглобката. От Българска социалистическа партия желаят смяна на правилото, по който е образувана комисията, и надлежно те да получат двама представители.

 

От " ИТН " също по този начин се включиха и обявиха, че съвещанието на комисията е безсмислено, съобщи News bg.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР